P Garderoba perfectă: 12 piese must-have pe care nu trebuie să le ratezi

Garderoba perfectă: 12 piese must-have pe care nu trebuie să le ratezi

Garderoba perfectă se poate alcătui uşor, indiferent de buget sau stil. Nu ai nevoie de sume mari de bani sau de escapade la shopping în străinătate ca să te îmbraci bine şi să te simţi bine în hainele pe care le porţi. Mai degrabă, ai nevoie de piese din materiale de calitate, pe care să le poţi purta de nenumărate ori, fără să îţi faci griji că se vor demoda.

Descoperă mai jos cum poţi să ai garderoba perfectă cu 12 piese must-have:

Geaca de damă din fâș

O geacă de damă din faș este o piesă uşor de asortat, numai bună pentru iernile reci sau serile răcoroase de primăvară. Optează pentru o geacă în culori pământii, precum bej, gri sau olive, pe care să o poţi purta în cât mai multe combinaţii. Dacă vrei un model timeless, alege o variantă din fâș negru, de lungime medie, fără inserţii sau aplicaţii.

Pentru ţinute sport, cauta modele de la branduri cu tradiţie, adecvate pentru mişcarea în aer liber. Spre exemplu, o geacă Nike din fâș, de culoare neagră, poate fi o super alegere dacă faci sport în aer liber.

Tricoul alb

Tricoul alb merge de minune cu jeanşi, pantaloni de stofă, fuste de toate feluri sau chiar pantaloni scurţi, Îl poţi purta în toate anotimpurile, în zeci de combinaţii şi nu trebuie să îţi faci griji că se va demoda. Alege modele din bumbac sau în, cu decolteu rotund sau în V. Ca să te simţi cât mai confortabil, cauta o mărime ceva mai mare, astfel încât tricoul să nu fie prea mulat.

Jeanşii bootcut

Când vine vorba de stiluri clasice de jeanşi, cei bootcut îşi merită locul în top. Jeanşii bootcut flatează aproape orice tip de silueta şi se pot purta atât în sezonul rece, cât şi-n cel cald. Asortează-i cu tricouri sau maiouri, geci de damă din piele, cămăşi din bumbac sau în, botine, sandale cu platforma sau chiar pantofi sport. Modelele din denim albastru sau gri reprezintă o alegere clasică, pe care sigur n-o vei regreta.

Cămaşa oversize

Cămaşa este una dintre cele mai populare piese vestimentare din lume, atât pentru domni, cât şi pentru doamne. O cămaşă oversize albă, bleu sau roz va merge de minune cu jeanşi, colanţi, fuste elegante sau pantaloni office. O poţi purta atât vară, cât şi iarna, în funcţie de modul în care alegi s-o integrezi în ţinute.

Rochia mini

O piesă ce emană feminitate şi delicateţe, rochia mini nu trebuie să îţi lipsească din dressing. Dacă eşti în căutarea unui model uşor de asortat, alege întotdeauna culori precum negru, roşu sau crem. O rochie mâni în astfel de nuanţe va merge perfect cu geci de damă în culori aprinse, pantofi cu toc, sandale cu platforma sau chiar balerini.

Fusta de piele

Pielea, fie naturală, fie ecologică, este un material timeless. Industria modei nu va renunţa la acest material prea curând, mai ales când îl poate folosi pentru a crea piese feminine şi uşor de purtat. Include în garderoba ta o fustă de piele midi sau mini, pe care să o porţi cu tricouri, cămăşi, maiouri, balerini, botine sau pantofi cu toc.

Paltonul de lână

O piesă clasică pentru ţinute de iarnă sau toamnă, paltonul de lână bej sau negru te va ajuta să alcătuieşti un outfit reuşit în doi timpi şi trei mişcări. Merge perfect cu fuste, rochii, jeanşi, botine, cizme de călărie sau chiar pantofi tip loafers. În plus, lâna sau materialele asemănătoare rezista excelent în timp.

Rochia maxi vaporoasă

Dacă vrei să alcătuieşti outfituri de vară cât ai clipi, ai nevoie de o rochie maxi dintr-un material vaporos, precum bumbacul, inul sau vâscoza. Rochia maxi lejeră flatează orice fel de silueta şi se asortează uşor cu balerini, sandale cu talpa joasă, espadrile sau pantofi cu toc. Caută modele în culorile preferate sau chiar cu imprimeuri populare, precum cele florale.

Sacoul

Sacoul de damă se număra printre cele mai apreciate piese vestimentare. Merge de minune în ţinute elegante, office sau smart casual, cu pantaloni conici, jeanşi sau fuste midi. Cauta un model clasic, dintr-un material calitativ, pe care să îl poţi purta atât în sezonul cald, cât şi-n cele rece. La capitolul culoare, alege în funcţie de hainele cu care vrei să-l asortezi.

Pantalonii conici

Pantalonii conici din bumbac sau vâscoză te ajută să alcătuieşti ţinute lejere, fie casual, fie smart casual, pentru o mulţime de ocazii. Îi poţi purta la birou, la mall, la restaurant sau chiar la o plimbare în parc. Poarta-i cu tricouri din bumbac, maiouri oversize, cămăşi, balerini sau pantofi stiletto, în funcţie de ocazie.

Piesele vestimentare de bază, din materiale prietenoase cu pielea, în culori neutre, reprezintă cea mai bună alegere pentru o garderobă care să treacă cu brio proba timpului. Investeşte în tricouri albe, sacouri, jeanşi cu croi clasic, rochii vaporoase şi paltoane de lână dacă vrei să alcătuieşti ţinute impecabile indiferent de anotimp.

 

Comenteaza