Cum să te ferești de viroze în sezonul de tranziție

Cea mai mare provocare pentru noi, în această perioadă, este să rămânem sănătoși. Pe lângă amenințarea coronavirusului, primăvară vine cu o mulțime de virusuri și factori alergeni, plus vreme schimbătoare, care ne pot crea probleme de sănătate. Ca să poți face față acestei perioade, în primul rând trebuie sa previi prin autoprotejare și imunizare. Iar dacă, totuși, răceala de declanșează, trebuie să fii atent la simptome și să o tratezi corect. Exista o mare probabilitate ca simptomele de alergie să fie confundate cu cele ale unei viroze. Nu trebuie să intri în panică la primele semne de rinoree sau congestie nazală. Este cunoscut faptul că primăvara este sezonul alergiilor. Însă există soluții pentru a preveni aceste situații neplăcute. De la imunizare până la abordarea hainelor și a tipurilor de pantofi de barbati adaptați sezonului, iată câteva obiceiuri simple de viață pe care să le aplici serios în această perioadă.

  • Îmbracă-te corespunzător! Vremea este extrem de imprevizibilă și nu vrei să te prindă nepregătit. Verifică întotdeauna starea probabilă a vremii înainte să ieși din casă și construiește-ți ținuta în acest sens. Nu te grăbi să renunți la geacă. Vei mai avea nevoie de ea o perioadă. Investește în geci pentru barbati mai subțiri și impermeabile, ideale pentru primăvară pentru că nu transpiri în ele și, în același timp, te protejează de ploaie și vânt.
  • Întărește-ți imunitatea! Suplimentele cu vitamina D și vitamina C sunt esențiale în această perioadă. Continuă să le iei zilnic pentru a ajuta organismul să se adapteze la schimbările de temperatură și să poată lupta cu factorii externi agresivi.
  • Fii atent la alimentație! Acum, mai mult ca oricând, ai grijă ce mănânci. Organismul are nevoie de multe fibre și vitamine ca să funcționeze bine, așa că o dietă bazată pe multe fructe, legume și cereale te va ajuta să rămâi sănătos și în formă fizică bună. Profită de fructele și legumele de sezon. Astfel, ai garanția că mănânci produse proaspete și netratate chimic.
  • Fă mult sport! Mișcarea este aliatul tău pentru sănătate, mai ales că acum ai ocazia să o faci în aer liber. Aleargă, ieși la o plimbare cu bicicleta în ritm alert, pornește în drumeții pe munte sau prin pădure, orice tip de mișcare în aer liber este benefică pentru inimă și pentru imunitate. Însă ca să eviți o răceală, echipează-te corespunzător. Alege piese de echipament sportiv din materiale termice, care absorb transpirația. Și nu opta doar pentru tricou când simți că te încălzești. Optează pentru hanorace de barbati care sunt piese intermediare și te protejează de frig fără să te lase să transpiri prea tare la efort.
  • Hidratează-te! Poate nu simți nevoia să bei foarte multă apă când nu este excesiv de cald afară, însă apă este importantă pentru bună funcționare a organismului și menținerea unei imunități puternice. Pune-ți în apă felii de lămâie, frunze de mentă sau bucăți de ghimbir pentru a o face mai gustoasă și pentru a-i adăuga agenți de imunizare. Și folosește o aplicație care îți amintește să bei apă la fiecare două ore, ca să fii sigur că ai consumat cei 2 litri și mai mult pe parcursul unei zilei.
Comenteaza