Cum alegi o canapea pentru apartamentul tau?

Cum alegi o canapea pentru apartamentul tau?
Sursă foto: Gray Couch and Clear Glass-top Coffee Table With Black Steel Base · Free Stock Photo (pexels.com)

Renovezi sau te muți în casă nouă? Cu siguranță că ai o mulțime de lucruri de care să te ocupi, iar una dintre cele mai importante etape din amenajarea unei locuințe este alegerea canapelei. 

Dacă stai într-un apartament, te poți confrunta cu multe provocări în alegerea sa, mai ales în cazul garsonierelor sau al studiourilor, unde spațiul este mai restrâns și necesită o organizare eficientă. 

Noi îți venim în ajutor cu sfaturi utile care să te ajute în proiectul tău de amenajare! 

Măsoară spațiul în care vei poziționa canapeaua 

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când ești în căutarea canapelei ideale este să decizi unde anume o vei poziționa. Vei știi astfel dacă ai nevoie de un colțar, ori de o canapea cu două sau cu trei locuri. Totodată, pe baza măsurătorilor poți lua în calcul și achiziționarea unuia sau mai multor fotolii, care să completeze designul și funcționalitatea spațiului pe care îl ai la dispoziție. 

Un alt detaliu extrem de important este să iei în considerare și dimensiunile ușilor (ori ale scărilor, dacă este cazul) care există în apartamentul tău, pentru a putea introduce și manipula cu ușurință componentele canapelei la momentul livrării și montării acesteia. 

Dacă ai pus ochii pe o canapea extensibilă, măsoară camera pentru a stabili dacă aceasta se integrează, în forma sa desfășurată, în livingul tău. Fă-ți o idee despre cum ți-ai dori să arate livingul la finalul renovării și începe deja să cauți online modele de canapele și colțare!

Hotărăște aspectele care țin de designul canapelei 

Forma și culoarea canapelei din sufragerie sunt detalii esențiale care merită atenția ta. Designul acestei piese de mobilier, care devine, de fapt, focusul vizual al încăperii, poate schimba total estetica spațiului. 

Pe FAVI.ro poți descoperi o varietate de modele de canapele, ideale pentru orice stil de amenajare. O canapea cu rame de lemn se va potrivi perfect într-un living în stil contemporan, aducând o notă de eleganță, în timp ce o canapea în stil englezesc, care se remarcă prin formele curbate este ideală pentru un living shabby chic. Pe de altă parte, o sofa în linii drepte va completa perfect o zonă de living modernă. 

În ceea ce privește culoarea, există două direcții de design pe care le poți lua în considerare; vorbim, pe de o parte, despre conturarea unui spațiu unitar, obținut prin vopsirea pereților în nuanțe neutre și prin integrarea unei canapele într-o culoare nude; ca alternativă, poți opta pentru alegerea canapelei într-o culoare intensă, contrastantă (cu cea a pereților), realizând astfel o pată de culoare. 

Stabilește funcționalitatea canapelei

Înainte să te decizi asupra canapelei pe care ți-o dorești pentru livingul tău, gândește-te la funcționalitatea pe care dorești să i-o atribui. În funcție de stilul de viață pe care îl ai, dar și de hobby-uri, poți opta pentru un colțar spațios (dacă și spațiul îți permite), pe care să vizionezi, alături de gașca de prieteni, filme și seriale. 

O canapea extensibilă este tot ceea ce ai nevoie dacă ai un apartament mic și vrei ca sufrageria să servească drept cameră de zi, dar și de noapte ori dacă o utilizezi pe post de cameră de oaspeți. O astfel de piesă de mobilier este, însă, foarte practică și în cazul în care vrei să te odihnești mai bine în momentele tale de relaxare. Alege o canapea cu burete de calitate, care să prevină durerile de spate și care să-ți ofere tot confortul necesar.

Canapeaua definește și pune în valoare întreg spațiul în care este amplasată. Ține cont de sfaturile noastre pentru a face cea mai bună alegere pentru apartamentul tău! 

Etichete
Comenteaza