Video Primarul Clujului, la deschiderea noului an școlar la „Iuliu Hațieganu” . Ce le-a transmit elevilor, părinților și profesorilor

Primarul Clujului, la deschiderea noului an școlar la „Iuliu Hațieganu” . Ce le-a transmit elevilor, părinților și profesorilor

Primarul Clujului, Emil Boc, a participat la deschiderea noului an școlar la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur, proaspăt modernizată. 

"Dragi copilași, care astăzi auziți pentru prima dată clopoțelul, dragi privitori, dragi profesori, vă feliciti pentru performanțele pe care această școală le are și vă urez succes pe mai departe. Acest corp nou de clădire este din banii clujenilor, pentru că ați înțeles că educația este pe primul loc și de aceea Clujul este pe primul loc. Nu există un instrument mai important în lumea asta cu care poți schimba lucrurile decât educația. Această zi este și o zi de a reflecta suplimentar la educație, ce face fiecare pentru educație. Dacă vrem să avem un salariu mai bun, înțelegere în familie, siguranță, dacă nu dorim să avem droguri, găști de cartier, asta putem face doar prin educație. Dragi părinți, investiți în educație toată viața. Se fac eforturi pentru e intra în normalitate și în procesul educațional, infrastructură, salarii. Acești copii sunt copii digitali și trebuie să ne adaptăm modalitatea de predare, să o facem pe înțelesul lor. Mă închin în fața profesorilor, trebuie să aduce profesorii în vremurile în care trăim. Acești copii trebuie pregătiți pentru o piață a muncii, care astăzi poate încă nici nu există. Gândirea critică, abilitățile digitale sunt extrem de importante. Un an școlar cu bine", a declarat edilul. 

Investiție de 1,7 milioane de euro din banii clujenilor - Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur

Noul corp construit, cu un regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic dispune de 15 săli de clasă cu o capacitate de 448 elevi, spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități este asigurată de un ascensor și grup sanitar dedicat, astfel încât să putem oferi pentru toți elevii un proces educațional incluziv și de calitate.

De asemnea, construcția existentă a fost reabilitată termic prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic. Au fost executate lucrări de reconfigurare a intrărilor și au fost realizate instalații de detecție și semnalizare incendiu în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu.

Comenteaza