Practică à la Cluj? Mai mulți oameni se plâng că au fost taxați pentru ce nu au consumat. „Ați pățit și voi prin Cluj?” / „Îmi număr berile să nu fiu luat de fraier”
- Scris de Ziua de Cluj
- 24 Apr 2025, 12:49
- Social
- Ascultă știrea

Clujenii devin atenți la cât consumă în localuri pentru ca, la final să nu se trezească taxați pe nota de plată pentru ceva ce nu au consumat.
Un utilizator al unei rețele de socializare a relatat cum s-a trezit, în Cluj, cu un produs pus pe nota de plată, deși nu a consumat acel produs.
„Am ieșit în oraș cu niște prieteni și am avut o consumație continuă cât am stat la local, timp de aproximativ 5 ore. La final, am cerut nota, s-a achitat și am plecat. Eu am făcut o poză cu nota pentru a transfera ulterior banii și, când am verificat-o, am observat că era trecut un produs pe care niciunul dintre noi nu l-a comandat sau consumat.
Pe de-o parte, vreau să cred că a fost o greșeală onestă. Pe de altă parte, nu pot să nu mă întreb cât de frecvent se întâmplă asta și dacă unii ospătari sau localuri o fac intenționat, mizând pe faptul că majoritatea nu verificăm nota cu atenție.
Ați pățit și voi așa ceva prin Cluj? Credeți că e doar o eroare sau o practică abuzivă? Sunt curioasă să aud și alte experiențe, poate ne ajută să fim mai atenți data viitoare”, a întrebat cineva pe reddit.
Note umflate, practică de Cluj?
În comentariile din postarea utilizatorului, acesta a spus și locul unde s-a întâmplat și afirmă că acest lucru s-a mai întâmplat de două ori în localul din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, iar în comentarii, internauții au înceut să spună fiecare locațiile din Cluj unde au pățit să fie taxați în plus pentru ce nu au consumat.
Să fie oare o practică de Cluj?
Nu putem spune da sau nu, însă un alt utilizator afirmă că în Satatele Unite ale Americii, într-un anumit restaurant, acest lucru chiar era o practică și era folosită în special la mesele numeroase care comandau mult alcoo.
„Da, odata, de atunci verificăm bonul și se reface. Dar da, se întamplă destul de des, am început să îmi scriu câte beri am băut ca să nu fiu luat de fraier (și nu, nu e situația în care îi spui ospătarului să-ți aducă o bere, nu o aduce și îi mai amintești odată și ajung două pe nota)”
„De aia verific tot timpul bonul, lesson learned. Se întamplă și la supermarket btw (by the way - apropo - n. red)”, a scris un alt utilizator în comentarii.
„Vara trecută am pățit de 2 ori asta. O dată diferența a fost de 30% din prețul final. Din punctul meu de vedere e practică nesimțită”
„Eu am pățit la o florărie, undeva în Manastur peste drum de montana. Am cumpărat 21 de lalele, și ceva eucalipt. Când am ajuns la mașină, zic să le număr și eu, erau 17. Mă întoarc înapoi, le număram împreună și erau 18. S-a scuzat zicând ca a greșit la numărătoare… 20 de lei firul!