Ziua decisivă pentru comasarea alegerilor. Rareș Bogdan: „Să oprim extremismul, pentru că ăsta e cel mai mare pericol în România”

Ziua decisivă pentru comasarea alegerilor. Rareș Bogdan: „Să oprim extremismul, pentru că ăsta e cel mai mare pericol în România”

PNL şi PSD reiau luni discuțiile despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale.

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, susține că este foarte important ca lumea să iasă la vot, iar extremismul să fie stopat.

„Avem la ora 16 şedinţă de coaliţie la Guvern pentru a alege cea mai bună decizie pentru organizarea alegerilor din acest an. (...) Pentru noi este important să fie o cât mai bună reprezentativitate. Dacă eu aş fi sigur că românii nu şi-ar pierde apetenţa pentru ultimele două duminici de alegeri şi vor participa într-un număr cât mai mare la toate alegerile, sincer... Nu e o problemă de bani, fiindcă democraţia costă. Acum că plătim 800 de milioane, ori că plătim 600 sau 650 de milioane nu acolo stă marea economie a României. Important e să fie reprezentativitate şi să oprim extremismul, pentru că ăsta e cel mai mare pericol în România”, spune Rareş Bogdan.

Liberalul afirmă că România are nevoie de stabilitate, „cheia următorilor ani”.

„PNL este obligat de istoria sa, suntem un partid cu blazon, chiar dacă uşor blazat în acest moment, sper să le scot blazarea colegilor mei din ţară şi să înţeleagă că avem o şansă foarte importantă, nu se pune problema unui candidat (la prezidenţiale - n.r.) altul decât al PNL, pentru că este exclus”, adaugă Bogdan.

Întrebat dacă este exclusă varianta candidaturilor comune, eurodeputatul spune că nu este exclus nimic, dar „dacă vor înţelege cu toţii că Nicolae Ciucă e cea mai bună variantă pentru România”.

Ziua decisivă pentru comasarea alegerilor. Rareș Bogdan: „Să ooprim extremismul, pentru că ăsta e cel mai mare pericol în România”

Comenteaza