Ministrul sănătății: "Nici în războaie nu se atinge nimeni de halatele albe"

Ministrul sănătății: "Nici în războaie nu se atinge nimeni de halatele albe"
| Foto: InquamPhotos-Octav-Ganea

Vlad Voiculescu a declarat că protestatarii conduşi de AUR au greşit profund când au intrat în curţile spitalelor în timp ce luau parte la protestul împotriva măsurilor antiepidemice luate de autorităţi.

În unele orașe protestatarii au scandat împotriva medicilor, ajungând cu marşul în curtea spitalelor. Ministrul sănătății a spus despre protestele față de măsurile luate de autorități că aceștia au greșit atunci când şi-au manifestat ura faţă de medici, asistente sau infirmieri și că nici în războaie medicii nu sunt atacați de către inamici. 

„În calitate de ministru al sănătății sunt consternat și oarecum furios, și nu din cauza protestelor în sine, pentru că pot avea justificări personale, dar cred că s-a ajuns ceva cam departe. S-a ajuns prea departe în special cu violența la adresa medicilor și a personalului din spital în mai multe locuri din țară.

Lucrul acesta nu este acceptabil. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, în general de cei care poartă haina albă și au grijă de cei care au cea mai mare nevoie. Cei care au fost azi noapte în curțile spitalelor, la Bacău sau Galați, le-aș spune că au greșit. Și mă opresc deocamdată aici.

În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor, care au neapărată nevoie de îngrijiri medicale, oameni care încearcă să se lupte pentru propria viață și în general în curtea spitalelor sunt aparținătorii, care așteaptă vești bune”, a spus Vlad Voiculescu, marți, într-o conferință de presă.

„Ignoranța nu justifică anumite acțiuni și ce s-a întâmplat în unele curți de spitale nu ar trebui să se mai întâmple”, a completat acesta.

Comenteaza