Viktor Orban l-a felicitat pe noul premier şi a salutat intrarea UDMR la guvernare

Viktor Orban l-a felicitat pe noul premier şi a salutat intrarea UDMR la guvernare
| Foto: bursa.ro

Premierul maghiar Viktor Orbán l-a felicitat pe Florin Cîţu, noul premier al României, prin intermediul unei scrisori, transmite Hungary Today.

„Sunt convins că o colaborare între România şi Ungaria bazată pe respectul reciproc va putea contribui semnificativ, în anii viitori, la dezvoltarea ţărilor noastre, la creşterea forţei economice a Uniunii Europene şi la bunăstarea cetăţenilor”, a scris Viktor Orbán.

Prim-ministrul Ungariei a salutat faptul că reprezentanţii minorităţii maghiare din România au primit un rol important în noul guvern de coaliţie.

„Vreau să reuşiţi cu forţele unite realizarea tuturor elementelor programului de guvernare. În ceea ce mă priveşte, vreau să vă asigur că puteţi conta pe sprijinul guvernului meu în dezvoltarea relaţiilor, în cooperarea internaţională şi în realizarea obiectivelor comune ale ţărilor noastre”, a afirmat în scrisoarea sa de felicitare Viktor Orbán, potrivit Mediafax.

Florin Cîţu (PNL) este noul premier al României, după votul de încredere obţinut miercuri în Parlament. Cîţu conduce un guvern de coaliţie PNL-USR PLUS-UDMR.

Comenteaza