Viktor Orban, citat la CNCD, după discursul de la Băile Tușnad

Viktor Orban, citat la CNCD, după discursul de la Băile Tușnad
| Foto: Arhiva

Premierul Ungariei va fi citat de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după discursul "rasist şi xenofob" de la Băile Tuşnad.

Csaba Asztalos a declarat că CNCD are obligaţia legală de a soluţiona plângerea făcută de deputatul PNL Alexandru Muraru.

"Conform legislaţiei, orice solicitare la CNCD se soluţionează cu citarea obligatorie a părţilor în vederea audierilor" a spus Asztalos.

"Nu am mai avut o astfel de situaţie. Cred că situaţia poate fi făcută prin reprezentanţa legală a Ungariei la Bucureşti, adică prin ambasadă" a adăugat şeful CNCD.

Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a transmis într-un comunicat pe website-ul său despre sesizarea făcută "cu privire la discursul rasist susţinut de către Viktor Orban, preşedintele FIDESZ, la Băile Tuşnad".

Aflat în vizită în România în luna iulie, Viktor Orban a avut un discurs la Băile Tuşnad. În cadrul acestuia, Orban a afirmat că popoarele europene ar trebui să fie libere să se amestece între ele, dar că amestecul cu non-europeni a creat o "rasă mixtă" şi că aceste ţări "nu mai sunt naţiuni".

Discursul lui Orban a stârnit un adevărat scandal şi în Ungaria, iar un consilier şi-a dat demisia 

"Nu ştiu cum de nu aţi observat că discursul pe care l-aţi ţinut este un text pur nazist demn de Joseph Goebbels", a scris Zsuzsa Hegedus în scrisoarea de demisie. Goebbels a fost şeful ministerului de propagandă al lui Adolf Hitler.

Comenteaza