Veste bună pentru pensionari! Ciolacu: „Este normal să se mărească pensiile”

Veste bună pentru pensionari! Ciolacu: „Este normal să se mărească pensiile”
| Foto: stirileprotv.ro

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, susține că majorarea pensiilor este un lucru normal și se declară convins că această măsură va fi decisă în coaliţia de guvernare.

„Ca să ieşim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume, şi mai ales în UE. Am văzut şi în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţia. Este normal să se mărească pensiile pentru că nu îi putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”, afirmă Marcel Ciolacu.

Social-democratul se arată convins că această măsură va fi decisă în coaliţia de guvernare.

„Sunt ferm convins că vă vom anunţa după ce vom lua această decizie în coaliţie, ştim foarte bine că suntem la al treilea pachet de măsuri economice luat la mai puţin de şase luni de zile. Am văzut şi efectele acestor pachete atât sociale cât şi economice, am avut cea mai mare creştere, pe primul trimestru, din UE”, conchide liderul PSD.

O poziţie similară a avut şi preşedintele Klaus Iohannis.

În contextul inflaţiei, pensiile trebuie să crească pentru a da şansa pensionarilor să-şi permită cel puţin un minim necesar, spune Klaus Iohannis: „Este imoral şi incorect ca preţul unor crize să fie plătit numai de pensionari”.

Comenteaza