Vasile Dîncu, despre morţii de COVID neraportaţi: "Nu cred că Voiculescu a vorbit numai la supărare"

Vasile Dîncu, despre morţii de COVID neraportaţi: "Nu cred că Voiculescu a vorbit numai la supărare"
| Foto: G4Media

Partidul Social Democrat reacționează după acuzațiile făcute de fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, care a declarat vineri că „există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale” ale deceselor COVID-19.

PSD cere partidelor din Coaliție să voteze solictarea partidului de a înființa o comisie de anchetă privind măsulirea datelor despre pandemie.

"Noi credem că datele sunt sub raportate, nu supra raportate. Este vorba despre o chestiune de imagine. Suspicionăm că există o intenţie politică în spatele acestei situaţii şi vom cere o comisie de anchetă", a declarat sociologul clujean Vasile Dîncu, într-o intervenţie la postul de televiziune Digi24.

"Gravitatea situaţiei o vom putea cuantifica prin date. Nu cred că Voiculescu a vorbit numai la supărare. (...) Este şi un război politic. Decizia premierului ne-a surprins pe toţi. PNL şi USR-PLUS a fost în regres în ultima perioadă faţă de ceea ce au obţinut la alegeri. Marea supărare e că populaţia pierde din acest război politic", a mai precizat Dîncu.  

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, susține că „există diferenţe fundamentale” între cifrele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din cauza COVID. Voiculescu a afirmat vineri că a început o investigație în acest sens, pe care nu a finalizat-o, și îl invită pe premierul Florin Cîțu, care este și ministru interimar al Sănătății, să „revadă metodologia” de raportare a deceselor.

loading...
Comenteaza