Val de demisii în USR, după plecarea lui Cioloș din fruntea partidului. Ce s-a întâmplat la Cluj

Val de demisii în USR, după plecarea lui Cioloș din fruntea partidului. Ce s-a întâmplat la Cluj
| Foto: adevarul.ro

Nu este deloc liniște în interiorul USR, după demisia lui Dacian Cioloş din funcția de președinte. Alte câteva sute de membri au părăsit partidul. Nici organizația Cluj nu a fost ocolită de aceste plecări.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat că aproximativ 400 de membri USR şi-au dat demisia din partid în ultimele săptămâni.

„Mergem înainte. O reconectare la electorat, cu ieşiri în stradă, o activitate care a definit USR-ul, noi nu am putut să o facem în ultima perioadă, pentru că suntem responsabili şi suntem într-o criză pandemică, unde este mai greu acest contact direct”, a afirmat fostul ministru al Transporturilor.

Președintele USR PLUS Cluj, fostul subprefect Camelia Sălcudean, a confirmat că, din aceste multe demisii, unele s-au înregistrat și în cadrul organizației clujene.

Au fost câteva demisii și la Cluj, foarte puține. Unele dintre ele nu aveau legătură cu demisia domnului Cioloș. Pot să spun că din cele pe care le-am avut în ultima perioadă, maximum 10 au fost, o parte au fost și datorită faptului că noi am avut și o aplicare a statutului în ceea ce privește suspendarea membrilor care nu au plătit cotizația.

Deci, au fost și alte motive pentru care unii colegi și-au dat demisia. Eu am văzut o singură demisie care era explicită că acel membru pleacă pentru că nu se mai regăsește în partid. Altfel, la Cluj pot spune că n-au fost demisii cauzate de această plecare a lui Dacian Cioloș din fruntea partidului”, a firmat liderul USR Cluj.

Reamintim că, Dacian Cioloş şi-a anunţat, în urmă cu 10 zile, demisia din funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România. A fost la conducerea USR timp de doar patru luni, fiind ales la congresul din octombrie 2021. Cioloș a luat decizia după ce Biroul Permanent i-a respins prin vot proiectul de președinte.

Comenteaza