Va fi plafonat bugetul UE post-2020? Daniel Buda: "Nevoile României sunt mult mai mari "

Va fi plafonat bugetul UE post-2020? Daniel Buda: "Nevoile României sunt mult mai mari "
Daniel Buda, europarlamentar PPE | Foto: © European Union - Source: EP

"Propunerea de buget post-2020 al Uniunii Europene provoacă discuții aprinse cu privire la posibila plafonare", a declarat europarlamentarul PPE.

 

Provocările generate de noua propunere de buget, plecând de la așteptările pe care le au fermierii și propunerile venite din partea Comisiei Europene, au fost dezbătute în cadrul evenimentului FARM FOOD FORUM, organizat de Federația Națională PRO AGRO și desfășurat miercuri la Poiana Brașov

La dezbateri au participat președintele PRO AGRO, Emil Dumitru, președintele PPE, Joseph Daul, secretarul general al Copa Cogeca, Pekka Pesonen, în prezenta a peste 450 de fermieri din România, din toate sectoarele: zootehnic, vegetal și din industria almentară. 

Joseph Daul a subliniat în cadrul intervenției sale faptul că noua Politica Agricolă Comună trebuie să fie cât se poate de aproape de fermieri. De asemenea, a pus un accent deosebit pe eficiența și durabilitatea investițiilor, în timp ce secretarul general al Copa Cogeca, Pekka Pesonen, a pus accent pe nevoia ca România să fie reprezentată la nivelul structurilor europene astfel încât interesele ţării să fie pe deplin satisfăcute.

Europarlamentarul PPE Daniel Buda a declarat că în viitorul proiect de buget România este previzionată să aibă o ușoară creștere de ansamblu dar, în același timp, și o creștere a cuantumului plăților directe. "Sigur că nevoile României sunt mult mai mari, iar pe parcursul adoptării bugetului vom încerca o creștere în ceea ce înseamnă alocările pentru fermieri. Este important totodată că țara noastră nu a pierdut resurse financiare însă, în același timp, este esențialsă creștem eficiența acestor investiții în agricultură și să asigurăm durabilitatea fermelor nou înființate", a precizat parlamentarul european.

"Le-am cerut fermierilor să fie mult mai implicați în procesul decizional de la Bruxelles și să vadă în noi niște parteneri de discuții dar și niște avocați ai lor în fața instituțiilor europene. Această responsabilitate revine Guvernului, care nu a găsit de cuviință să trimită niciun reprezentant la această dezbatere", a spus Daniel Buda. 

Comenteaza