Va crește sau nu salariul minim în România? Ce răspuns a dat premierul Ciolacu

Va crește sau nu salariul minim în România? Ce răspuns a dat premierul Ciolacu
| Foto: Facebook.com/Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, când ar putea creşte salariul minim în România.

După ce a dat ca exemplu Germania, liderul social-democrat a spus că nu taie salariile, însă creşterile trebuie suportate de economia reală.

„De exemplu, în Germania salariul minim anul trecut a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îţi ţii lucrătorii în ţară. Cu adevărat acest lucru trebuie suportat şi de către economia reală. Dacă vor fi scoase parte din facilităţi, de exemplu în construcţii. Discuţiile sunt foarte clare ca să şi mărim salariul minim astfel încât e dreptul dumneavoastră să daţi breaking news că Ciolacu taie salariile. Nu le tai şi tocmai de aceea vom mări salariul minim astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, afirmat șeful Guvernului.

Întrebat, mai departe, dacă vor fi eliminate facilităţile din agricultură şi construcţii, prim-ministrul a spus că nu ştie şi că se discută.

Legat de TVA diferenţiat, potrivit premierului, Comisia are dreptate, respectiv că trebuie să existe o ordine şi că România nu poate veni cu 7 tipuri de TVA.

„Şi am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămâne medicamentele, rămân protezele. Iertaţi-mă, de ce la cluburi este 5% TVA? E normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepţii în România, lucru pe care nu l-a spus numai Comisia, ci şi toate forurile financiare. Ce vrem? Să pierdem toate fondurile europene şi să intre în România într-un colaps? Eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Comenteaza