USR merge la Cotroceni cu propunerea Dacian Cioloș - premier

USR merge la Cotroceni cu propunerea Dacian Cioloș - premier
| Foto: agerpres

Conducerea USR a decis, luni, ca formaţiunea să meargă cu propunerea Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, la consultările de la Palatul Cotroceni.

Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele USR, Dacian Cioloş, la finalul şedinţei conducerii partidului, care a avut loc la Parlament. 

”Nu mai mergem cu poveşti, cu presupuneri, din punctul nostru de vedere Guvernul trebuie să funcţioneze cu un premier asumat şi cu un astfel de program. În absenţa unor propuneri clare, concrete din partea partenerilor noştri de coaliţie, pentru că protocolul nostru de coaliţie este în continuare în vigoare dar, din păcate, nu am putut avea discuţii în aceste zile cu partenerii noştri, ca să vedem ce vor. În aceste condiţii noi suntem gata să venim şi cu o propunere de premier şi cu un program foarte clar asumat”, a spus Cioloş, potrivit news.ro.

Preşedintele USR a spus că acest program va fi prezentat şi la consultările cu şeful statului.

”Este vorba despre un pachet de măsuri pentru reducerea cu 32% a preţului la energia electrică, şi avem nişte propuneri foarte concrete despre cum se poate face asta, un plan de măsuri ferme pentru limitarea efectelor COVID-19”, a arătat el, precizând că USR îşi mai propune desfiinţarea SIIJ pînă la finalul lunii octombrie anul acesta şi adoptarea legilor justiţiei până la finalul anului 2022.

Cioloş a mai anunţat implementarea zero taxe pe salariul minim, pentru a reduce povara fiscală pe salariile mici şi reforma pensiilor speciale, astfel încât toate pensiile speciale să fie aliniate cu principiul contributivităţii, până la finalul anului 2022 această măsură urmând să fie implementată, mai ales că este inclusă şi în PNRR. 

USR îşi propune şi reforma companiilor de stat. Aceștia urmează să intre la consultările de la Palatul Cotroceni la ora 14.00. 

USR susţine în continuare că cea mai bună soluţie pentru România este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru şi cu un program de guvernare care să fie respectat de partenerii de coaliţie, a mai spus Cioloş, 
 
În lipsa unei noi propuneri de premier din partea PNL, Biroul Naţional a decis, în unanimitate, ca echipa de negociere să îi prezinte Preşedintelui propunerea de prim-ministru a USR, în persoana lui Dacian Cioloş, şi un pachet de măsuri care vor sta la baza programului de guvernare.

Comenteaza