USR cere o nouă maternitate în Cluj-Napoca: „Ne-am săturat de vorbe, trecem la fapte!”

USR cere o nouă maternitate în Cluj-Napoca: „Ne-am săturat de vorbe, trecem la fapte!”
| Foto: ZIUA de CLUJ

Proiectul este co-iniţiat de către consilierul județean Mihai Iepure și de către consilierul local al municipiului Cluj-Napoca, Adriana Cristian.

La conferința de presă organizată luni au mai participat și liderul USR Cluj, Oana Murariu, dar și fostul ministru al Sănătății, actual vicepreședinte USR, Vlad Voiculescu.

Este proiectul meu de suflet. Este unul din motivele pentru care am intrat în politică. Încă din 2016 am insistat că la Cluj-Napoca este nevoie de o nouă maternitate. Am văzut prin presă că administrația care este acum la putere că ei susțin acest proiect, dar nu l-au mai făcut. Ne-am cam săturat de vorbe și vrem să trecem la fapte. Dorim să discutăm despre nașteri blânde, unde asigurăm inclusiv săli de travaliu care să permită condiții pentru mame. Aceste lucruri par ciudate, dar sunt o normalitate în Vest. Trebuie să fie o normalitate și în acest oras”, a declarat consilierul local Adriana Cristian.

Anul trecut am solicitat includerea în bugetul CJ Cluj a unui studiu legat de această maternitate. Acest studiu trebuie să treaca de la faza de studiu de oportunitate la faza de studiu de fezabilitate, care să stabilească exact unde se va construi această oportunitate. Proiectul s-ar putea realiza din Programul Operațional Sănătate”, a afirmat Mihai Iepure.

Fostul ministru al Sănătății: „Sistemul sanitar este ca un sat fără câini”

Vlad Voiculescu susține că este trist că un ONG (Fundația Metropolis, condusă de Codin Maticiuc - n.red.) renovează Clinica de Obstretică-Ginecologie "Dominic Stanca" din Cluj, având în vedere că sunt prevăzuți, prin PNRR, nu mai puțin de 2 miliarde de euro pentru infrastructura de sănătate.

„Vedem că România se împarte în România specalilor, a oamenilor cu foarte mulți bani și relații, iar pe cealaltă parte sunt ceilalți. Cei care trebuie să-și plătească o maternitate privată pentru a-și putea cumpăra un pic de decență și respect. Sistemul sanitar decade și îl vedem din ce în ce mai mult ca un sat fără câini. Sat fără câini este sistemul de sănătate la orice aspect ne uităm. Este drăguț că avem un ONG care renovează maternitatea Stanca din Cluj, dar este puțin trist când avem 2 miliarde de euro alocați doar din PNRR, disponibili pentru infrastructura sanitară”, a declarat vicepreședintele USR.

USR cere o nouă maternitate în Cluj-Napoca: „Ne-am săturat de vorbe, trecem la fapte!”

Potrivit referatului de aprobare ce va fi depus la forul administrativ județean, se consideră că municipiul Cluj-Napoca are nevoie de o maternitate nouă, construită la standardele medicale și europene actuale care să asigure condiții optime de lucru pentru personalul medical, astfel încât mamele și nou-născuții să beneficieze de servicii medicale adecvate.

Comenteaza