Uniunea Salvați România își face strategie pentru Cluj

Uniunea Salvați România își face strategie pentru Cluj
Conducerea Uniunii Salvați România s-a întâlnit sâmbătă cu liderii filialelor județene, parlamentarii USR și reprezentanții consilierilor locali din București pentru a stabili modul de organizare a Congresului partidului, care va avea loc între 11 și 14 mai, la Cluj, precum și pentru dezbaterea proiectul de statut.

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat că în partid sunt mulți oameni inteligenți care au uneori opinii divergente, dar discuțiile pe marginea statutului formațiunii purtate sâmbătă au fost "foarte constructive", conform Agerpres.

"Am discutat de delegații la Congres foarte scurt. Pe statut am discutat de raportul între structuri. Acum suntem la raportul între structurile executive și, chiar dacă există opinii divergente, discuțiile sunt foarte consistente.

Este un partid cu mulți oameni foarte inteligenți și mulți oameni foarte inteligenți au foarte multe idei care uneori sunt contradictorii, dar toată lumea din partidul ăsta îi dorește binele și discuțiile sunt foarte constructive.

Acum suntem la discuția despre împărțirea rolurilor executive și este o discuție dacă vicepreședinții să aibă un rol executiv propriu-zis sau să aibă doar un rol de reprezentare și împreună Biroul Național să supravegheze structura executivă. Dacă nu vom ajunge la o soluție, așa cum am spus de la început, ne vom duce la Congres cu două sau trei soluții diferite și Congresul va vota", a afirmat Dan.

El a spus că propunerile de modificare a statutului au totalizat 440 de pagini și că lucrul cel mai important este ca partidul să funcționeze.

"Chestiunea cea mai importantă este ca acest partid să funcționeze. Unul din lucrurile extrem de importante este ca filialele să se simtă reprezentate. Până acum din cauză că nu am avut timp, Biroul Național era doar din București. Acum, în urma Congresului, va avea reprezentanți de peste tot. Vom avea încă — și aici pare că există un larg consens, un organism peste Biroul Național în care să fie reprezentanții filialelor județene", a explicat președintele USR.

Întrebat dacă, în afara sa, și-a mai anunțat cineva intenția să candideze la șefia USR, Nicușor Dan a afirmat că în partid e "o competiție deschisă colegială", iar candidaturile pot fi depuse până pe 30 aprilie. "Orice competiție face bine partidului și duce partidul înainte", a susținut Dan. 

Comenteaza