Un nou ministru a intrat pe „lista neagră” a lui Alin Tișe: „Rafila este fie incompetent, fie are interese ascunse” / „Guvernul se ceartă pe ciolan acum”

Un nou ministru a intrat pe „lista neagră” a lui Alin Tișe: „Rafila este fie incompetent, fie are interese ascunse” / „Guvernul se ceartă pe ciolan acum”
| Foto: colaj Ziua de Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj nu se ferește să-și facă publice opiniile legate de unele subiecte și persoane, chiar dacă uneori acestea sunt critici la adresa unor lideri de partide, actuali miniștri sau foști membri ai Guvernului.

De această dată, liderului forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, l-a luat în colimator pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, după scandalul pe tema Planului Naţional de Combatere a Cancerului, în care este implicat și colegul de partid al lui Rafila, deputatul clujean dr. Patriciu Achimaș-Cadariu.

Din punctul meu de vedere, domnul Rafila fie este un manager incompetent, nu mă refer la calitățile lui de medic pentru că nu le cunosc, dar din ce văd eu fie este incompetent, fie este de rea voință și are alte planuri, alte interese ascunse în materia respectivă. Dacă are aceste interese nu are ce să caute în poziția de ministru. De altfel, există multe domenii în această țară și ajung unii foarte sus, un fel de Mesia al domeniului respectiv și nimeni nu are dreptul să-i conteste. 

Oamenii aceștia care cred că dețin adevărul absolut sunt foart greu de oprit. Cei mai periculoși oameni sunt cei care cred că știu totul. Ei ajung acolo susținuți de partide. El a fost un profesionist nefăcând parte din sistemul politic, dar uitați-vă ce face acum. Deci tot politicienii sunt de vină? toată lumea îl cerea pe Rafila ca ministru în perioada pandemiei. E greu să găsești mereu omul potrivit”, a declarat, Alin Tișe, la un post local de radio.

Șeful Consiliului Județean Cluj a mai fost întrebat și despre rotativa guvernamentală - dacă și când va mai avea loc.

Eu spun că altă soluție nu există. Cele două partide s-au înțeles și dacă nu demonstrează seriozitate înseamnă că nu au credibilitate în fața oamenilor. Trebuie respectat protocolul ce s-a stabilit inițial. Cele două partide ar trebui să facă rocada într-o oră. E foarte simplu. Niciun ministru nu e de neînlocuit pentru că niciunul nu a făcut miracole pentru țara asta. Eu aș fi rezolvat totul într-o noapte dacă aș fi fost premier. Aș fi numit oameni de specialitate, pentru ca populația să nu mai simtă încă o greutate, încă o povară. Guvernul acesta se ceartă acum pe ciolan și încearcă să-și împartă funcțiile pe care le-au negociat deja o dată” - Tișe.

De-a lungul ultimilor ani, Alin Tișe nu s-a ferit să-i critice, printre alții, pe fostul lider al PNL, Ludovic Orban, actualul președinte al PSD, Marcel Ciolacu, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, ș.a..

Comenteaza