Un lider al PNL Cluj explică alianța cu PSD: „Spectrul alegerilor anticipate era extrem de aproape”

Un lider al PNL Cluj explică alianța cu PSD: „Spectrul alegerilor anticipate era extrem de aproape”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Deputatul liberal Radu Moisin, care este și vicepreședinte al PNL Cluj, susține că alianța cu cei de la PSD a fost ultima soluție înaintea alegerilor anticipate.

Guvernul PSD-PNL-UDMR, condus de Nicolae Ciucă, a obținut, joi, voturile de învestire în Parlament. Cabinetul a fost votat cu o majoritate confortabilă de 318 voturi, cu peste 80 mai mult decât minimul necesar de 234 de voturi.

Radu Moisin a explicat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), cum s-a ajuns la alianța celor două formațiuni politice, de dreapta (PNL), și de stânga (PSD), mari rivale în mod tradițional.

„În urmă cu trei luni, nu cred că era cineva care să vadă această formulă posibilă. Cine a lipsit în ultimele luni de zile și vede astăzi unde s-a ajuns, nu va înțelege nimic din ce s-a întâmplat. A fost o criză de aproape trei luni, cu momente greu de explicat, o parte nu le-am înțeles nici eu. Până la urmă, s-a ajuns ca România să aibă acum un Guvern deplin. Istoria va consemna cine a fost de vină pentru această criză.

Motivul pentru care s-a ajuns la guvernare cu PSD este pentru că așa au decis structurile de conducere din cele două partide. Asta în primul rând. Totuși, la Cluj, votul nostru în structura județeană a fost pentru depunerea eforturilor pentru refacerea coaliției cu USR, iar în subsidiar o alianța de guvernare cu PSD doar pentru a nu se ajunge la alegeri anticipate”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Moisin.

Parlamentarul clujean a declarat în mai multe rânduri că el a fost în favoarea refacerii coaliției cu USR.

„La nivel național, am văzut că majoritatea n-a mai preferat să încerce refacerea coaliției cu USR și am văzut tot felul de argumente. Eu am interacționat cu colegii USR din Parlament și n-am întâmpinat dificultăți. Sunt oameni care înțeleg dacă le spui punctul tău de vedere. După ce au eșuat renegocierile cu USR și nici guvernul minoritar al lui Ciucă n-a avut succes, spectrul alegerilor anticipate era extrem de aproape și așa s-a ajuns la această coaliție cu PSD”, a explicat liberalul.

Comenteaza