Un fost candidat republican la preşedinţie îl critică dur pe Donald Trump. "Așa încep dictatorii"

Un fost candidat republican la preşedinţie îl critică dur pe Donald Trump.
Senatorul american republican John McCain, fost candidat la preşedinţia SUA, a luat apărarea mass-media în fața celui mai nou atac al președintelui Donald Trump.

Senatorul de Arizona, un critic frecvent al lui Trump, a răspuns astfel la o postare pe Twitter în care liderul de la Casa Albă a acuzat mass-media că sunt "dușmanul poporului american".

Ordinea internațională stabilită după cel de-Al Doilea Război Mondial s-a construit parțial pe o presă liberă, a spus McCain într-un interviu difuzat duminică de postul de televiziune NBC în cadrul emisiunii "Meet the Press", informează agerpres.ro.

"Urăsc presa. Vă urăsc în special pe dvs.", i-a spus el în glumă intervievatorului, Chuck Todd, de la Conferința internațională de Securitate de la Munchen. "Însă adevărul este că avem nevoie de dvs. Avem nevoie de o presă liberă. Trebuie să o avem. Este vital", a adăugat McCain.

"Acum, vorbind serios: dacă vrei să menții democrația așa cum o știm, trebuie să ai o presă liberă și de multe ori ostilă. Fără ea, mă tem că am pierde cu timpul atât de mult din libertățile noastre individuale. Așa încep dictatorii", a mai spus el.

"Ei încep prin suprimarea presei libere. Cu alte cuvinte - o consolidare a puterii. Dacă te uiți în istorie, primul lucru pe care l-au făcut dictatorii a fost să închidă presa. Nu spun că președintele Trump încearcă să fie un dictator. Spun doar că trebuie să învățăm lecțiile istoriei", a declarat senatorul republican.

 

 

Comenteaza