Un europarlamentar clujean condamnă atacul terorist din Paris: "naţiunile lumii au datoria de a se uni în lupta împotriva terorismului"

Un europarlamentar clujean condamnă atacul terorist din Paris:
Europarlamentarul Daniel Buda, co-preşedintele PNL Cluj, condamnă atacul armat de la sediul publicației franceze Charlie Hebdo și îi îndeamnă pe liderii politici să-și unească forțele în lupta împotriva terorismului.

Evenimentul soldat cu moartea a 12 persoane a fost catalogat ca un semnal de alarmă legat de pericolul pe care terorismul îl exercită asupra societăţii contemporane.

"Atentatele teroriste din ultimii ani, atât din SUA precum şi cele din Madrid, Londra şi acum cel din Paris, ne demonstrează faptul că nu există naţiuni sigure, iar terorismul răpeşte vieţi nevinovate şi loveşte cu o putere inimaginabilă asupra milioanelor de alte vieţi care sunt puse zilnic în pericol", a declarat el. 

Buda a ținut să evidențieze necesitatea formării unui front-comun în lupta împotriva extremiștilor. 

"Evenimentele condamnabile, precum cel petrecut ieri la Paris, trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru toate naţiunile. Liderii mondiali trebuie să îşi unească forţele într-un demers comun, să abandoneze atitudinea defensivă şi să reacţioneze sau, să devină ofensive. Respectarea dreptului la viaţă, a libertăţii omului dar şi întărirea capacităţii pentru a face tot ceea ce este necesar pentru a limita astfel de atacuri teroriste trebuie să reprezinte obiectivele comune ale naţiunilor", a mai afirmat europarlamentarul. 

În urma atacului de miercuri, șapte persoane se află joi în arest preventiv în cadrul anchetei deschise în acest caz, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Comenteaza