Un clujean va trage sforile în Cabinetul Ciolacu! Mircea Abrudean preia șefia Secretariatului General al Guvernului

Un clujean va trage sforile în Cabinetul Ciolacu! Mircea Abrudean preia șefia Secretariatului General al Guvernului
| Foto: Facebook.com/Mircea Abrudean

Fostul prefect al județului Cluj, care a a fost șef al cancelariei premierului Nicolae Ciucă, va ocupa și în noul Guvern o funcție foarte importantă, cu rang de ministru.

După impresia bună pe care a lăsat-o ca șef al cancelariei lui Nicolae Ciucă, clujeanul Mircea Abrudean este propus pentru funcția de Secretar General al Guvernului, cu rang de ministru. Anunțul oficial a fost făcut marți seara, când a fost anunțată lista Guvernului condus de Marcel Ciolacu.

Secretariatului General al Guvernului (SGG) este unul dintre cele mai importante ministere, chiar dacă în mod oficial nu este considerat minister. Este văzut ca inima Guvernului, deoarece totul trece pe acolo, avize, aprobări, etc. Are peste 30 de agenții, instituții și companii naționale în subordine.

SGG are în atribuţii avizarea proiectelor legislative, relaţia cu Parlamentul şi cu ministerele, precum şi cu celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi asigură protecţia informaţiilor clasificate pentru structurile din aparatul de lucru al guvernului.

În timpul mandatului lui Nicolae Ciucă, șefia SGG a fost deținută de PSD, prin persoana lui Marian Neacşu, un nume cu greutate în tabăra social-democraților. Secretariatul General al Guvernului are la conducere un secretar general cu rang de ministru, trei secretari generali adjuncţi şi doi secretari de stat.

Mircea Abrudean, fost secretar general al PNL Cluj, a fost numit prefectul Clujului pentru aproximativ doi ani. A absolvit Facultatea de Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai, urmând apoi un master la SNSPA București în management de proiecte.

Abrudean a evoluat cel mai mult în spațiul privat, conducând o firmă specializată pe consultanță și management de proiecte europene, iar în ultimii ani a fost parte din Consiliul de Administrație al companiei Tetarom. Viitorul Secretar General al Guvernului are 39 de ani.

Comenteaza