Un clujean este pe lista scurtă a PNL pentru Ministerul Digitalizării

Un clujean este pe lista scurtă a PNL pentru Ministerul Digitalizării
| Foto: Facebook.com/sabin.sarmas

Parlamentarul clujean Sabin Sărmaș ar putea să-l înlocuiască pe Florin Roman în fruntea ministerului Digitalizării, după demisia celui din urmă din cauza acuzaţiilor de plagiat.

În acest moment, interimatul la ministerul Digitalizării a fost preluat de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, Sabin Sărmaș s-ar „bate” pentru această funcție cu Pavel Popescu, care în prezent este deputat de București și președinte PNL sector 4, iar în partid este vicepreședinte pe Comunicații și Digitalizare, și cu Robert Sighiartău, deputat de Bistrița și apropiat de gruparea din Transilvania.

Deputatul liberal Sabin Sărmaș, în vârstă de 36 de ani, a fost consilier local în cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, prim-vicepreședinte al PNL Cluj-Napoca și președinte al Autorității pentru Digitalizarea României timp de 13 luni, numit în luna decembrie a anului 2019 și eliberat din funcție, la cererea sa, la începutul anului acesta.

În cursul zilei de miercuri, Florin Roman și-a anunțat, pe pagina de Facebook, demisia din Guvern. Fostul ministru al Digitalizării s-a aflat în centrul atenţiei publice după ce mai multe lucrări ale sale fie lipseau / fie erau suspecte de plagiat.

Comenteaza