UDMR vrea din nou la guvernare VIDEO

UDMR vrea din nou la guvernare VIDEO
Mai bine de jumătate de an în opoziţie pare să fie de ajuns reprezentanţilor UDMR, care se cer din nou la guvernare. Doar că, deocamdată, invitaţiile pentru o colaborare într-un viitor Executiv se lasă aşteptate.

Dorinta revenirii la varful deciziei a fost exprimata de doi dintre candidatii clujeni ai UDMR.

"Aş dori ca şi în continuare să fim la guvernare nu numai în parlament, dar asta înseamnă că eu aş dori o majoritate la care UDMR să meargă cu fruntea sus într-un Guvern, să nu fie oameni compromişi, care nu sunt bine văzuţi de oamenii simpli", spune candidatul UDMR la Camera Deputaţilor, Peter Istvan.


"Nu sunt convins şi nici UDMR nu e convins. Alegatorii nostri asteapta ca sa fim la guvernare ca sa fim in siguranta, ca vor fi ajutati. Dar nu putem sa maergem asa cu un cec in alb", arată candidatul UDMR la Senat, Peter Eckstein Kovacs.

Dinspre principalele două tabere politice veştile nu sunt, însă, tocmai încurajatoare pentru UDMR. Liderii USL nu dau nici o speranţă Uniunii, însă aşteaptă ca parlamentarii maghiari să susţină viitorul guvern PSD-PNL.  Vezi ce spun Nicoară (PNL) şi Petru Călian) despre această variantă, în materialul video

PSD este singurul partid alaturi de care UDMR nu avut niciodata loc la guvernare.

Reporter: Cristian Todea
Imagine: Lorand Erszek

Comenteaza