UDMR susţine comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale

UDMR susţine comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale
UDMR susţine comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale. Potrivit liderului Kelemen Hunor, astfel s-ar face economii la buget şi ar fi o prezenţă mai mare la vot.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

UDMR susţine comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale. Potrivit liderului Kelemen Hunor, astfel s-ar face economii la buget şi ar fi o prezenţă mai mare la vot. Hunor este de părere căexistă mai multe motive pentru care organizarea alegerilor locale împreună cu cele parlamentare ar fi binevenită.

"Este o chestiune economică. Faci o singură campanie şi, din acest punct de vedere, pentru toată lumea este foarte limpede că, în astfel de situaţii, de criză financiară şi economică, o singură campanie electorală înseamnă o economisire, atât în ceea ce priveşte bugetele locale, cât şi bugetul naţional. Din acest punct de vedere trebuie susţinută o astfel de iniţiativă", a afirmat Kelemen.

Potrivit realitatea.net, un alt aspect pozitiv pentru UDMR îl reprezintă mobilizarea oamenilor la vot şi posibilitatea candidaţilor de a opta pentru parlament sau pentru administraţia locală.

Emil Boc a declarat că această comasare a alegerilor este posibilă, teoretic, din 2012, dar că oportunitatea acesteia va fi analizată în coaliţie şi abia apoi va fi luată o decizie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza