UDMR, prima care a intrat în luptă

UDMR, prima care a intrat în luptă
Primii care şi-au finalizat listele de candidaţii, reprezentanţii UDMR au fost, de asemenea, primii clujeni care s-au înscris oficial în competiţia electorală. Ieri la prânz, delegaţia Uniunii a depus la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) dosarele de candidatură pentru cele 14 colegii uninominale din judeţ.

La ora 12:30, candidaţii UDMR pentru parlament, în frunte cu liderul lor, Mate Andras Levente, care căra patru bibliorafturi verzi cu dosarele de candidatură, au intrat în clădirea Prefecturii şi au urcat la etajul 2, unde îşi are sediul Biroul Electoral Judeţean. N-au lipsit fostul senator şi consilier prezidenţial Eckstein-Kovacs Peter, fostul viceprimar Laszlo Attila sau liderul grupului consilierilor locali Csoma Botond. Procedura prezentării dosarelor în faţa preşedintelui BEJ, judecătorul Monica Trofin, a reprezentat o formalitate simplă şi scurtă.

La final, şeful organizaţiei şi-a manifestat speranţa recâştigării nivelului de reprezentare parlamentară de dinainte de 2008. „Cum în actuala legislatură am avut doi deputaţi, printre care, Dumnezeu să-l odihnească, pe Palfi Zoltan, sperăm că acum UDMR va avea tot doi deputaţi şi, în plus, ne vom recupera şi mandatul de senator pierdut la alegerile din 2008", a spus Mate. La rândul său, Eckstein, care a făcut o rocadă a colegiilor senatoriale cu Laszlo, lăsându-l pe fostul viceprimar în colegiul 2, el mergând în colegiul 1, a spus că se aşteaptă la o campanie electorală „extrem de dură", dar şi-a exprimat convingerea că, după 9 decembrie, municipiul Cluj-Napoca va avea şi un parlamentar UDMR.

 

Comenteaza