Tudose, după situaţia de la liceul din Târgu-Mureş: Noi avem ditamai problema naţională cu o şcoală, iar în Ucraina ni s-au închis toate

Tudose, după situaţia de la liceul din Târgu-Mureş: Noi avem ditamai problema naţională cu o şcoală, iar în Ucraina ni s-au închis toate
Premierul Mihai Tudose le-a cerut, joi, reprezentanţilor MAE să se implice în ”situaţia deosebită” a şcolilor româneşti din Ucraina, afirmând că România are o ”ditamai problema naţională cu o şcoală”, cea din Tîrgu Mureş, iar în Ucraina s-au închis toate şcolile româneşti.

"Am să vă rog să vă implicaţi, fără declaraţie, asupra situaţiei deosebite din Ucraina. Chiar e o situaţie deosebită. Noi avem ditamai problema naţională cu o şcoală, iar acolo ni s-au închis toate", i-a spus Mihai Tudose reprezentantului MAE care participă la şedinţa de Guvern.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Marian Pop, a ţinut să precizeze că ministerul pe care îl conduce nu are atribuţii în înfiinţarea unităţilor şcolare.

"Cu permisiunea dvs, după şedinţa de Guvern aş vrea să vă prezint câteva soluţii, care sunt locale. Noi avem, în momentul de faţă, tratament egal pentru toate minorităţile din România. Nu avem o problemă la nivelul Ministerului Educaţiei. Este o problemă locală. Fiind şi un dosar DNA în lucru, cred că avem o soluţie prin care elevii să nu sufere acolo", a punctat Pop.

360 de elevi care învăţau la Liceul Romano-Catolic din Tg-Mureş nu ştiu dacă luni vor începe şcoala. Primăria arată cu degetul spre fostul inspector şcolar, ministerul dă din umeri, iar UDMR acuză o acţiune împotriva comunităţii maghiare.

 

Comenteaza