Traian Băsescu a fost externat. Fostul președinte a stat o săptămână în spital

Traian Băsescu a fost externat. Fostul președinte a stat o săptămână în spital

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost externat, vineri, de la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”, din Capitală.

Traian Băsescu a fost externat astăzi, după zece zile de spitalizare.

Fostul șef al statului, acum europarlamentar, a fost internat timp de 10 zile, fiind diagnosticat cu o afecţiune pulmonară, au precizat, pentru Agerpres, surse politice.

Băsescu a ajuns vinerea trecută la spital după ce a făcut o viroză respiratorie. Luînd în considerare afecțiunile mai vechi ale fostului președinte medicii au decis să-l țină o vreme sub supraveghere.

Nu este pentru prima dată când fostul președinte s-a confruntat cu probleme de sănătate. În 2014, când încă era șef al statului, Traian Băsescu a fost diagnosticat și cu emfizem pulmonar. De asemenea, potrivit apropiaților, fostul șef al statului suferă și de ateroscleroză și hipertensiune.

În luna martie 2022, Traian Băsescu a ajuns la spital, la Bruxelles, după ce a suferit mai multe complicații medicale. „Nu se ştie dacă Traian o să vină în ţară sau o să rămână la Bruxelles, depinde de starea de sănătate. Are probleme şi la plămâni, şi la inimă”, a spus atunci soția sa, Maria Băsescu.

În septembrie 2007, Băsescu a fost operat la nivelul glandei tiroide. Intervenţia a fost una de rutină, iar examenul histopatologic a confirmat că a fost vorba de o leziune tiroidiană benignă.

În mai 2006, Traian Băsescu a suferit o intervenție chirurgicală de hernie de disc. 

Comenteaza