Tensiunile din coaliția de guvernare! Liderii PNL: „Nu este ușor. Uneori este nevoie să facem şi un minim sacrificiu de orgoliu”

Tensiunile din coaliția de guvernare! Liderii PNL: „Nu este ușor. Uneori este nevoie să facem şi un minim sacrificiu de orgoliu”

Preşedintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, a afirmat, sâmbătă, că formaţiunea pe care o conduce a intrat în actuala coaliţie de guvernare pentru că România avea nevoie de stabilitate politică, într-un context marcat de numeroase crize. Despre acest subiect a vorbit și Lucian Bode, fostul ministru de Interne.

Declarațiile liderului PNL au venit în contextul ultimelor zile foarte tensionate dintre liberali și social-democrați.

"Este adevărat, Partidul Naţional Liberal şi-a asumat guvernarea într-o coaliţie de trei, ulterior de doi, pentru că ţara avea nevoie de stabilitate politică, ţara avea nevoie să asigure trecerea prin toate aceste crize succesive şi suprapuse şi ţara avea nevoie să meargă mai departe. Pentru toate astea, uneori, (...) este nevoie să facem şi un minim sacrificiu de orgoliu. L-am făcut, îl facem şi îl vom face în continuare. Dar pentru asta nu cerem ca cineva să vină să o aprecieze deschis. Trebuie doar să ne respecte. Minimul respect pentru ceea ce noi putem să oferim şi am oferit şi vom oferi în continuare", a declarat Nicolae Ciucă la şedinţa Comitetului de Coordonare Local Extraordinar al PNL Câmpulung.

Liberalul i-a sfătuit pe cei prezenţi ca în dialogul pe care îl vor avea cu cetăţenii să vorbească atât despre realizările partidului, cât şi despre nerealizări.

"Nu trebuie să ne fie teamă să vorbim despre ceea ce am făcut, cum nu trebuie să ne fie teamă să recunoaştem ceea ce nu am făcut, este omeneşte. (...) Fiecare dintre noi trebuie să mergem pe stradă şi, indiferent de orientarea politică a celor cu care intrăm în dialog, trebuie să recunoaştem şi ce n-am făcut", a precizat liderul liberal. 

De asemenea, Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat că pentru liberali nu a fost şi nu va fi uşor să facă parte din actuala coaliţie de guvernare.

"Nu a fost uşor şi nici nu va fi uşor să stăm în această coaliţie, dar trebuie să ţinem cont că traversăm vremuri complicate, în care românii vor să trăiască în linişte şi să aibă parte de un trai decent, să ştie că este cineva responsabil la conducerea ţării. Românii nu vor nici circul AUR, nici circul USR, nu vor scandal, nu vor ură şi dezbinare în societate, vor responsabilitate şi un plan de viitor concret din partea noastră", a spus Bode la şedinţa Comitetului de Coordonare Local Extraordinar al PNL Câmpulung.

El a adăugat că PNL rămâne cel mai important partid de dreapta, având ca obiectiv câştigarea tuturor rundelor de alegeri din 2024.

Comenteaza