Tensiuni în coaliția de guvernare? Orban: „Nu știu de existența unor nemulțumiri, pe mine nu m-a sunat niciun ministru”

Tensiuni în coaliția de guvernare? Orban: „Nu știu de existența unor nemulțumiri, pe mine nu m-a sunat niciun ministru”

Proiectul bugetului de stat va fi „probabil” prezentat în viitoarea ședință de Guvern, a anunțat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Acesta va fi în dezbatere publică în cursul acestei săptămâni, Orban menţionând că nu ştie de existenţa unor nemulţumiri. „Abia ce e lansat proiectul de buget în dezbatere publică, va fi probabil în cursul acestei săptămâni. Probabil a avut loc prima şedinţă de Guvern în care s-a prezentat proiectul de buget şi nu ştiu de existenţa unor nemulţumiri, pe mine nu m-a sunat niciun ministru", a afirmat fostul premier, potrivit Agerpres.

Președintele PNL a spus că, în general, au fost "decizii grele" legate de buget. „În general, am luat deciziile legate de buget, care sunt decizii grele. Suntem într-un an în care, să fim cinstiţi, nu ne putem comporta ca şi cum nu am avut nimic. Am avut o criză economică generată de pandemie, am avut o reducere la veniturilor la bugetul statului şi la bugetul asigurărilor de stat.

Şi bugetul trebuie construit, de asemenea, ţinând cont de rigorile care sunt impuse de tratatul UE şi de faptul că există declanşată procedura de deficit excesiv şi ca atare noi trebuie să respectăm toate ţintele de deficit care au fost negociate cu partenerii noştri din UE", a adăugat Ludovic Orban.

El a menţionat că obiectivul prin acest buget este relansarea economică, "care să se bazeze pe o creştere a investiţiilor, a absorbţiei fondurilor europene, pe o adoptare cât mai rapidă a Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă".

"Orice ministru trebuie să înţeleagă că suntem în situaţia în care suntem, că trebuie să facă reforme, să restrângă cheltuielile necesare şi să utilizeze în mod eficient resursele pe care le au la dispoziţie şi, de asemenea, să maximizeze capacitatea de utilizare a fondurilor europene pentru atingerea obiectivelor din programul de guvernare", a explicat Orban.

Comenteaza