Tăriceanu, la Cluj: "Preşedintele aşa a ales să facă politică. Este un populism"

Tăriceanu, la Cluj: "Preşedintele aşa a ales să facă politică. Este un populism"

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacţionat, vineri, într-o conferinţă de presă ţinută la Cluj-Napoca, la anunţul preşedintelui Iohannis că sesizează la CCR bugetul pe 2019, afirmând că legea nnu are cum să fie neconstituţională, dar că şeful statului aşa a ales să facă politică.

”Este dreptul preşedintelui de a sesiza CCR, problema este că acest demers este o simplă şi clară şicană, pentru că bugetul nu poate fi neconstituţional. Din păcate, preşedintele a ales această metodă de a face politică prin şicanarea Guvernului prin încercări de a bloca activitatea Guvernului. Gestul preşdientelui este total inoportun şi nejustificat”, a spus preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.ro. 

El a mai spus, referitor la finanţarea partidelor politice, că este o soluţia pe care o practică şi celelalte state democratice din UE, de a finanţa partidele politice care sunt ”până la urmă instituţii democratice”. ”E o soluţie foarte bună pentru a nu mai aduce corupţie, trafic de influenţă şi cred că această soluţie ar trebui salutată, nu criticată”, a adăugat Tăriceanu.

De asemenea, el a apreciat că aministraţiile locale nu au de ce să fie nemulţumite pentru că alocările pentru ele sunt mai mari decât cele care au fost făcute până acum. ”Pe cetăţean finanţarea a crescut de la 250 lei pe persoannă, la 450 lei pe persoană. Avem 800 lei pentru oraşe şi nu mai puţin de 1.000 lei per locuitor. Deci aceste sume, plus sumele prevăzute în buget, şi se va face o completarea a acestor sume de la bugetul central. În plus aceste sume sunt acoperire a cheltuielilor curente. Pe lângă acete sume comunităţie pot accesa programele din PNDL”, a conchis liderul ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eşuat”, anunţând că cere CCR o analiză şi pe Legea de aprobării plafoanelor. Şeful statului a afirmat că bugetul este unul nerealist, supraevaluat şi întârziat, catalogând PSD ca partid incompetent şi incapabil să conducă România.

Comenteaza