Tăriceanu: Demisia lui Ponta nu are cum să afecteze coaliţia. Premierul are sprijinul ALDE

Tăriceanu: Demisia lui Ponta nu are cum să afecteze coaliţia. Premierul are sprijinul ALDE
Retragerea premierului Victor Ponta de la conducerea PSD nu are cum să afecteze buna funcţionare a coaliţei de guvernare, iar acesta se bucură de tot sprijinul ALDE, a declarat duminică seara preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele Senatului este de părere că retragerea lui Ponta nu are cum să afecteze funcţionarea coaliţiei de guvernare, iar Victor Ponta va conduce în continuare Executivul.

"Acest lucru, după părerea mea nu are cum să afecteze în niciun fel buna funcţionare a coaliţiei de guvernare. De altfel, am şi programat pentru luni să ne vedem şi consider la fel de important şi de necesar funcţionarea în bune condiţii a guvernului, Victor Ponta rămânând să-şi asume în continuare conducerea guvernului", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Referitor la sprijinul ALDE pentru menţinerea lui Victor Ponta la conducerea Guvernului, Tăriceanu a spus că "răspunsul este da, fără ezitare, dar acest lucru nu s-a aflat în niciun moment în discuţie. Nu a fost o discuţie de acest gen. Ponta are întregul nostru sprijin politic, nu numai al ALDE, ci şi a celorlaţi parteneri de guvernare".

"Gestul făcut de primul-ministru, îl interpretez strict aşa cum l-a şi prezentat Victor Ponta, şi anume ca un demers menit să apere imaginea şi, până la urmă, credibilitatea PSD ca urmare a hărţuirilor la care este supus în ultima perioadă în principal de DNA", a declarat Tăriceanu.

 

Comenteaza