Surse - Propunerile cu noii miniştri vor ajunge luni la Cotroceni. Care sunt numele vehiculate

Surse - Propunerile cu noii miniştri vor ajunge luni la Cotroceni. Care sunt numele vehiculate
Actele cu propunerile pentru noii miniştri vor fi trimise luni la Cotroceni, iar Liviu Dragnea se pare că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului.

Propunerile pentru portofoliile de la Dezvoltare, Fonduri Europene şi Transporturi vor ajunge luni la Cotroceni. Liderul PSD, Liviu Dragnea se pare că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului.

Rovana Plumb (ministrul delegat pentru fonduri europene), Sevil Shhaideh (viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale) şi Răzvan Cuc (ministrul Transporturilor) au anunţat că vor demisiona din Guvern.

Potrivit surselor politice, deputatul Gabriel Vlase, cel care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, ar urma să fie propus ministru al Transporturilor.

Gabriel Vlase este deputat şi deţine funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Din 2015, Gabriel Vlase a fost subprefect de Bacău şi doctor în ştiinţe militare la Academia Naţională de Informaţii.

Un alt nume vehiculat la Transporturi este cel al lui Felix Stroe, preşedinte PSD Constanţa.

Felix Stroe s-a născut în 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. A urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, iar apoi studiile Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti şi Facultatea de comandă. Între anii 1878 - 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare.

Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa.

Postul de ministru al Fondurilor Europene ar urma să fie ocupat de Marius Nica.

Marius Nica are 36 de ani şi a fost ministrul Fondurilor Europene în guvernul Ponta. Este un personaj crescut în umbra vicepreşedintelui PSD Rovana Plumb. Nica a absolvit Academia Naţională de Informaţii în 2003, cu specializarea jurnalism, comunicare şi psiho-sociologie comportamentală, apoi a lucrat până în 2008 ca ofiţer la MApN, unde analiza din punct de vedere al managementului riscurilor de incidente de securitate pe cei care doreau să se angajeze în MApN. A avut propria firmă, Holding Group Trading International SRL.

Din 2008 ajunge lângă Rovana Plumb, pe post de consilier europarlamentar, apoi din 2012 ca director de cabinet la Ministerul Mediului. Rămâne cu Rovana Plumb, ca secretar general adjunct al ministerului Mediului, apoi o urmează la Ministerul Muncii, între 2014 şi 2015, pe post de secretar de stat. Victor Ponta îl pune ministru în guvernul său.

Marius Nica a fost şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Loteriei Române, calitate pe care o menţionează în declaraţia de avere. În 2016, Dacian Cioloş îl menţine în Ministerul Fondurilor Europene, ca secretar general, pentru ca ulterior să fie consilier al premierului Sorin grindeanu şi ulterior al lui Mihai Tudose. Soţia sa, Sorina Nica, lucrează la SRI (UM 0472).

La Ministerul Dezvoltării, atribuţiile de ministru ar putea fi preluate de actualul vicepremier Marcel Ciolacu.

Deputatul PSD de Buzău, Marcel Ciolacu este în prezent vicepremier fără portofoliu şi a fost consilier onorific al premierului Victor Ponta şi secretar al Camerei Deputaţilor. Traseul său politic a pornit şi s-a dezvoltat în Buzău, alături de PSD, el ajungând pe rând viceprimar, apoi deputat. În urmă cu aproape 15 de ani, Ciolacu participa la o vânătoare de amploare, alături de omul de afaceri Omar Hayssam, un apropiat al liderilor PSD la acea vreme, şi de mai marii politici ai judeţului Buzău, printre care şi prefectul Ion Vasile, care avea să-şi vadă fiica răpită în Irak, câţiva ani mai târziu, cu concursul chiar al apropiatului său sirian.

Câţiva ani mai târziu, din poziţia de director al companiei municipale Urbis Serv, Ciolacu avea să semneze un contract ilegal şi supraevaluat cu 1,3 milioane de euro, cu firma unui alt membru marcant al cercului de putere PSD din Buzău - Dumitru Dobrică, faptă pentru care DNA Ploieşti a considerat însă că Ciolacu nu merită urmărit penal, precizează Gândul.info într-un material de la acea vreme.

Există însă şi o a doua variantă, aceea de numire în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării a lui Paul Stănescu, liderul PSD Olt.

Rovana Plumb (ministrul delegat pentru fonduri europene), Sevil Shhaideh (viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale) şi Răzvan Cuc (ministrul Transporturilor) au anunţat că vor demisiona din Guvern, urmând ca şedinţa CEx PSD de vineri, ora 13.00, să decidă înlocuitorii.

 

Comenteaza