Surpriză pentru Dragnea. Pe cine vede Iliescu la Cotroceni

Surpriză pentru Dragnea. Pe cine vede Iliescu la Cotroceni
| Foto: libertatea.ro

Fostul preşedinte, Ion Iliescu, a vorbit, în cadrul interviului din Le Figaro, despre Statul paralel şi despre politicianul pe care îl vede la următoarele alegeri prezidenţiale.

Fostul lider al social-democraților, Ion Iliescu, a declarat, în cadrul interviului din Le Figaro, că PSD nu are o personalitate pe care s-o susțină, motiv pentru care Tăriceanu trebuie să fie prezidențiabilul coaliției de guvernare.

În mod realist, partidul nostru va trebui să îl susţină pe domnul Tăriceanu (la prezidenţiale - n.r.), care are mai multe şanse: nu avem o personalitate din PSD care să aibă susţinerea maselor. Nu suficient. Din păcate!

Liderul acestui partid, ALDE, Tăriceanu, este un om cu o mare experinţă politică. Am colaborat cu el imediat după Revoluţie. El era în Partidul Naţional Liberal. Preşedinte era domnul Radu Câmpeanu.

Ion Iliescu spune despre președitele Senatului că este unul dintre cei mai solizi politicieni ai momentului.

 Fostul președinte spune că simt că există încă o forţă reală în partid, în organizaţiile locale, pentru că există o tradiţie care susţine această activitate politică şi există mulţi tineri, membri ai partidului care sunt implicaţi într-o activitate reală şi simt că organizaţiile locale au o existenţă şi o activitate solidă şi o menţin. "Sunt multe cadre, oameni cu experienţă pe plan local, care au autoritate. Din păcate, am pierdut această coeziune generală în partid şi această comunicare de la vârf la bază pentru toată această susţinere, care este forţa unui partid", a mai spus Iliescu.

"Dar sper, pentru că văd în continuare că sunt multe resurse şi mulţi tineri care sunt interesaţi de viaţa politică şi nu există alternativă. Singura alternativă este să fie făcute eforturi pentru relansarea unei dezbateri solide în cadrul partidului, de la vârf la bază, pentru a reface legătura şi comunicarea şi pentru a reface cadrul unei activităţi... Pentru că nu există încă o altă forţă capabilă să le răspundă nevoilor societăţii, societăţii româneşti".  

Ion Iliescu a mai spus şi că nu crede în existenţa statului paralel. „Mulţi oameni vorbesc despre statul paralel. Eu îmi aduc aminte foarte concret ce înseamnă acesta, ce înseamnă statul paralel. Nu este statul paralel, dar slăbiciunea forţelor politice din ţară şi a partidelor poate crea un vid care, bineînţeles, poate crea posibilitatea ca forţe rebele, forţe necontrolate, să creeze această imagine a unui stat paralel. Nu există", potrivit înregistrării difuzate marţi seara la Realitatea tv.

Comenteaza