News alert Surpriză în PSD: Vasile Dâncu revine în conducerea partidului. Schimbare şi la Cluj, unde partidul are un nou şef

Surpriză în PSD: Vasile Dâncu revine în conducerea partidului. Schimbare şi la Cluj, unde partidul are un nou şef

Consiliul Executiv Național al PSD a decis astăzi prin vot numirea lui Vasile Dâncu în funcţia de președinte interimar al Consiliului Național al PSD. Tot astăzi, fostul senator Alexandru Cordoş a preluat conducerea organizaţiei PSD Cluj.

Sociologul Vasile Dâncu (58 de ani), fost ministru al Informaţiilor publice în Guvernul Năstase, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării regionale și administrației publice în Guvernul Dacian Cioloș, a revenit în PSD anul trecut, când s-a înscris în organizația din județul Bistrița-Năsăud.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat astăzi că el l-a propus pe Vasile Dâncu pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al partidului, iar Comitetul Executiv Naţional a validat această solicitare.

„Eu l-am propus pe domnul profesor Vasile Dîncu pentru a prelua interimar funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Este normal într-un partid politic să fie opinii diferite, lucru care se întâmplă şi la PSD, există democraţie în interiorul partidului, dar la vot au fost 48 de voturi pentru şi un vot împotrivă”, a declarat Ciolacu la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus despre Dâncu că este un om de stânga adevărat și un profesor respectat și că poate fi un motor de reformare în partid.

În urmă cu câteva săptămâni, Vasile Dîncu a afirmat într-un interviu TV că PSD este ca şi inexistent în Transilvania şi Moldova. Afirmaţia a născut nemulţimiri în rândul PSD-iștilor, printre care Olguța Vasilescu sau fostul premier Mihai Tudose, care l-a numit  „războinicul de lut cu papuci de pluş” pe Dâncu.

Schimbare şi la PSD Cluj: Cordoş e noul preşedinte

În aceeaşi şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD în care Vasile Dâncu a fost numit la şefia Consiliului Naţional, fostul senator Alexandru Cordoş, reîntors anul trecut în PSD, a fost numit preşedinte interimar al PSD Cluj.

Politicianul a scăpat recent de trei dosare penale în care era cercetat de DNA. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu soţia lui, care a fost condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare după ce a cerut şpagă de la mai mulţi oameni, lăsând să se înţeleagă că îi poate angaja la Spitalul Judeţean Cluj, unde aceasta lucra ca referent la Serviciul Resurse Umane.

Comenteaza