News alert Surpriză electorală? Șeful institutului Avangarde: „E posibil să apară un nou partid parlamentar”

Surpriză electorală? Șeful institutului Avangarde: „E posibil să apară un nou partid parlamentar”
| Foto: alephnews.ro

Sociologul Mariu Pieleanu anunță că rezultatele preliminare ale exit-poll-ului CURS-AVANGARDE arată că un nou partid ar putea intra în Parlament.

Marius Pieleanu, șeful institutului Avangarde, care realizează singurul exit-poll oficial al zilei împreună cu CURS, a anunțat una dintre marile surprize ale zilei: până la ora 14.00, o treime dintre cetățenii care au votat au studii superioare.

Pieleanu a mai spus că rezultatele preliminare ale exit-poll-ului arată că e posibil să apară un nou partid parlamentar, fără să îi dea numele însă. „E un partid conservator, cu valori creștine”, a spus șeful Avangarde.

El a mai anunțat că până acum se constată o slabă participare în mediul rural, iar numărul femeilor care votează e mult mai mic decât al bărbaților. De asemenea, peste 60% dintre cei care au votat sunt persoane active, în jur de 45 de ani, potrivit Aleph News.

Rămâneți aproape! Rezultatele sondajul exit-poll, care este realizat de institutele CURS și AVANGARDE la ieşirea de la urne, vor fi prezentate pe ZCJ.ro la ora 21:00.

Comenteaza