Video Summit Sibiu | Iohannis: "Există în continuare forțe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii"

Summit Sibiu | Iohannis: "Există în continuare forțe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii"

Liderii PPE, Manfred Weber şi Joseph Daul, şeful statului Klaus Iohannis şi liderul PNL Ludovic Orban au susţinut declaraţii de presă la summitul politic de la Sibiu care îl precedă pe cel al UE.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Summit-ul PPE de la Sibiu, că ameninţarea statului de drept reprezintă un efect negativ pentru fiecare cetăţean european şi că există în continuare forţe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii.

"Am asistat, și în România, dar și în alte țări membre ale Uniunii, la un asalt asupra statului de drept. Există în continuare forțe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii, cărora nu le convine când instituții fundamentale ale statului de drept investighează și aduc la lumină faptele de corupție și furtul din bani publici, fie că sunt naționali sau europeni", a declarat Klaus Iohannis.
 

Apărarea statului de drept a devenit o sintagmă care se aude tot mai des în Europa, a subliniat președintele. "Este misiunea noastră să le explicăm cetățenilor europeni că aceasta nu este o chestiune de retorică politică, ci una de care depinde chiar viața de zi cu zi a fiecărui european. Mai simplu spus, dacă statul de drept este amenințat, atunci fiecare cetățean are, mai devreme sau mai târziu, de suferit", a punctat șeful statului.Iohannis

Comenteaza