Foto Șoșoacă în linia întâi, la Ziua Unității Naționale a Rusiei, sărbătorită la ambasada rusă, unde s-a vorbit și despre ”politica agresivă de extindere a NATO spre est”

În fotografiile publicate de misiunea diplomatică pe Facebook, apare senatoarea Diana Șoșoacă în rândul întâi de invitați care au sărbătorit Ziua Unității Naționale a Rusiei la ambasada rusă de la București, în timp ce Rusia desfășoară un război de agresiune în Ucraina. 

Senatoarea Diana Șoșoacă și fostul politician PSD Adrian Severin, condamnat pentru corupție, au fost prezenți la recepția de la ambasada rusă la București pentru a omagia Ziua Unității Naționale a Rusiei, unde ambasadorul Rusiei la București a atacat alianța din care face parte și România amintind de ”politica agresivă de extindere a NATO spre est”. 

”La 3 noiembrie, Ambasada Rusiei la București a găzduit o recepție dedicată Zilei Unității Naționale. Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai Parlamentului României, ai partidelor politice extraparlamentare, mediilor academice, organizațiilor neguvernamentale, inclusiv Asociația de prietenie româno-ruse, ai mass-media, precum și ai asociațiilor de compatrioți ruși”, a transmis misiunea diplomatică pe Facebook. 

Oaspeții recepției au avut ocazia să se familiarizeze cu expoziții de lucrări ale câștigătorilor celei de-a IV ediția Concursului internațional de fotografie „Civilizația Rusă”, organizată de Agenția Federală pentru Naționalități a Federației Ruse, fotografii ale corespondenților Agenției Sputnik „Chipuri al Rusiei”, precum și expoziții de fotografie dedicate aniversării a 210 de ani de la Războiul pentru Apărarea Patriei din 1812 și a 350 de ani de la nașterea Împăratului rus Petru cel Mare, a precizat Biroul de Presă al Ambasadei. 

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a folosit elementele de propagandă ale Kremlinului în discursul său. El a vorbit despre „operațiunea militară din Ucraina”, despre ”politica agresivă de extindere a NATO spre est”, despre cum Rusia este „nevoită să reziste nu numai forțelor renaște ale neonazismului ucrainean, ci și încercărilor Statelor Unite și ale vasalilor săi din NATO”.

Comenteaza