Sondaj înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD a depăşit 35%. AUR, scor dublu faţă de parlamentare. USR şi PNL, scădere masivă

Sondaj înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD a depăşit 35%. AUR, scor dublu faţă de parlamentare. USR şi PNL, scădere masivă
| Foto: ziare.com

Cele mai importante creșteri în preferințele românilor au fost înregistrate de PSD și AUR. La polul opus se află PNL și USR.

Înainte de căderea Guvernului Cîțu, PSD a ajuns la 35,4%, PNL la 21,9%, USR a căzut la 9,8 % iar AUR urcă la 17,1% și își dublează scorul electoral, se arată într-un sondaj Inscop realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021, potrivit g4media.ro.

„Nu știm cum arată după trecerea moțiunii, dar putem să facem un exercițiu de imaginație. Cea mai relevantă măsurătoare va fi însă după ce se vor mai răcori puțin spiritele și emoțiile. Constatăm însă că AUR și-a dublat scorul față de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat în continuare de scenele din spațiul politic”, a scrie pe Facebook directorul Inscop, Remus Ștefureac.

Notă: Datele sondajului de opinie la nivel national au fost culese în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza