Exclusiv SONDAJ / Cu cine ar vota clujenii la europarlamentare. TOPUL partidelor din Cluj + SURPRIZĂ! Pe ce loc este AUR

SONDAJ / Cu cine ar vota clujenii la europarlamentare. TOPUL partidelor din Cluj + SURPRIZĂ! Pe ce loc este AUR

Partidul care ar strânge cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de anul viitor are un scor electoral aproape triplu față de formațiunea de pe locul secund. Surpriza este AUR-ul lui George Simion, care depășește un partid care s-a aflat mereu la putere în Cluj.

2024 se anunță crucial pentru România din punct de vedere politic. Este pentru prima dată când, într-un interval de șase luni, vor fi organizate toate cele patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Primele alegeri din seria celor patru vor fi cele europarlamentare. Acestea vor avea loc în data de 9 iunie 2024. Clujenii au fost chestionați într-un sondaj realizat de The Center for International Research and Analysis, la comanda PNL Cluj, cu privire la intenția de vot.

Potrivit sondajului consultat de ZIUA de CLUJ, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile pentru Parlamentul European și ar participa următoarele partide/alianțe politice, dvs. cu candidații cărui partid/alianță ați vota?”, PNL este creditat cu 50% din intenția de vot. Podiumul este completat de PSD cu 17%, USR cu 16%. AUR își face intrarea pe poziția a patra cu 8%, în timp ce UDMR este la 7%.

În ceea ce privește intenția de participare la vot a clujenilor, 56% dintre aceștia spun că vor merge sigur la urne, în timp ce doar 10% au ales opțiunea de „sigur NU”.

De asemenea, 54% dintre care spun că vor merge la vot la sunt deciși pe cine vor pune ștampila, 30% încă nu sunt hotărâți, iar 16% au ales opțiunea "Nu răspund/Nu mă interesează". 

Sondajul a fost realizat în perioada 23 septembrie 2023 - 4 octombrie 2023, pe un eșantion de 1.053 de persoane din județul Cluj. Metoda de chestionare a fost door-to-door, iar marja de eroare este de +-5%.

Comenteaza