Senatorul Vasile Dâncu: „Acest Guvern va cădea! PSD nu va face nicio înțelegere cu PNL”

Senatorul Vasile Dâncu: „Acest Guvern va cădea! PSD nu va face nicio înțelegere cu PNL”

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dâncu, a anunţat că Guvernul Florin Cîţu va cădea deoarece PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere “nici pe faţă, nici pe la spate” cu PNL.

Senatorul PSD de Cluj susține că, în niciun caz social-democrații nu vor susţine un Guvern minoritar pentru că acesta nu va fi eficient pentru România în primul rând.

„Suntem într-o situaţie de criză, în care mai bine resetăm cred eu chiar dacă cu nişte costuri viaţa politică în acest moment prin alegeri anticipate – nici noi nu ne dorim alegeri anticipate neapărat. Domnul Iohannis este actorul principal în această criză chiar dacă stă în spate, în viitor îi va veni direct domniei sale din nou ocazia să acţioneze. (…) Va trebui să aleagă din nou după ce va cădea Guvernul Cîţu. Acest Guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere nici pe faţă, nici pe la spate cu PNL”, a afirmat Vasile Dâncu, potrivit romaniatv.net.

După câștigarea alegerilor din PNL, prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că va discuta, în vederea obţinerii unei susţineri pentru Guvern, cu toţi parlamentarii care nu doresc o criză politică iarna aceasta. „Pe de o parte avem USR care negociază cu PSD şi AUR şi atunci noi ce să facem, să nu negociem cu nimeni? afirmă Cîţu, întrebat dacă este dispus să primească susţinerea PSD.

Premierul a afirmat, duminică, la o zi de la alegerea sa ca preşedinte al PNL, că dacă USR PLUS nu revine în Guvern, el va avea discuşii cu toate partidele pentru susţinerea Guvernului.

„Vom discuta cu toţi aceia care în Parlamentul României vor să susţină un guvern şi nu vor o criză politică din România. Cu toate partidele Pe de o parte avem USR care negociază cu PSD şi AUR şi atunci noi ce să facem, să nu negociem cu nimeni?”, a afirmat Florin Cîţu.

Întrebat dacă se va simţi confortabil în funcţia de prim-ministru ştiind că are susţinerea PSD, Florin Cîţu a răspuns:„ Aveţi foarte multe scenarii, mie îmi place să discut de lucruri concrete”. Șeful Guvernului a adăugat că „preferinţa” sa şi varianta cu cele mai multe şanse rămâne refacerea coaliţiei cu USR PLUS.

Comenteaza