Senatorii din Comisia juridică au avizat cererea DNA privind urmărirea penală a fostului ministru de Interne

Senatorii din Comisia juridică au avizat cererea DNA privind urmărirea penală a fostului ministru de Interne
Comisia juridică a Senatului a avizat, marţi, favorabil cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, potrivit unor surse parlamentare.

Decizia Comisiei juridice de avizare favorabilă a solicitării DNA a fost luată cu 9 voturi "pentru" şi o singură abţinere. Avizul este consultativ, urmând ca plenul Senatului să decidă asupra ridicării imunităţii parlamentare a senatorului UNPR. Potrivit unor surse parlamentare, plenul ar urma să fie convocat miercuri, la ora 10.00, pentru votul în acest caz.

Gabriel Oprea a pledat nevinovat la Comisia juridică şi a cerut chiar retrimiterea dosarului, pe motiv că ancheta nu este de competenţa DNA, ci a Parchetului General.

Senatorul UNPR Gabriel Oprea a declarat, marţi, la ieşirea din Comisia juridică a Senatului, că este nevinovat, că a respectat mereu legea şi nu a cerut nimic în plus faţă de alţi foşti miniştri de interne, sugerând că la baza dosarului său se află jocuri politice.

"Nu am cerut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de interne. (...) Sunt un om care am ajutat justiţia, am respectat legea şi înţeleg foarte bine jocul de putere", a declarat Oprea, după audierea sa la Comisia juridică care a avizat cererea de urmărire penală a fostului ministru de interne pentru abuz în serviciu în cazul folosirii coloanelor oficiale.

Oprea a mai spus că nu îi este frică de nimic şi de nimeni atât timp cât se ştie nevinovat. El a mai susţinut că a acţionat în baza unor ordine vechi din 1999 care reglementau folosirea coloanelor oficiale de către miniştri. "Ca om politic înţeleg foarte bine momentul acesta politic" a mai spus Oprea refuzând să precizeze la ce se referă atunci când invocă jocuri de putere.

 

Comenteaza