Video Șeful PNL Cluj: „Cei de la USR, PSD și AUR au dat foc la casă și se uită de ce arde casa”

Șeful PNL Cluj: „Cei de la USR, PSD și AUR au dat foc la casă și se uită de ce arde casa”
| Foto: Facebook.com/daniel.buda.oficial

Daniel Buda, președintele PNL Cluj, susține că principalii vinovați pentru actuala criză politică sunt cei de la USR PLUS.

Preşedintele Klaus Iohannis are, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Liderul liberalilor clujeni a vorbit (VIDEO în finalul articolului) în cadrul unei conferințe de presă organizată duminică, despre actuala criza politică și despre poziția PNL-ului în ceea ce privește consultările de la Cotroceni.

„Sunt absolut convins că într-o săptămână sau două vom avea de-a face cu instalarea unui guvern care să gestioneze interesele României pe termen mediu și lung. Țara are nevoie de oameni responsabili care să garanteze bunăstarea românilor și, mai ales, avem nevoie de un guvern capabil să asigure cheltuirea eficientă a fondurilor europene care urmează să vină. Avem aproximativ 80 de miliarde de euro în următorii 7 ani de zile. Acești bani vor veni doar în baza unor proiecte și de asta avem nevoie de oameni competenți.

Mandatul cu care PNL merge luni la Cotroceni este de a nu propune un nume de premier, decât dacă se coagulează o majoritate care să susțină această propunere. Propunerea PNL-ului de a merge cu președintele partidului pentru funcția de prim-ministru rămâne în picioare, dar pentru că am dat dovadă de flexibilizare am spus că nu mergem cu o propunere de premier la Cotroceni deoarece vrem să coagulăm o majoritate care să aibă posibilitatea să pună un premier”, a declarat, duminică, Daniel Buda.

Europarlamentarul clujean acuză cele trei partide parlamentare care au votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului conduse de Florin Cîțu și exclude orice alianță cu PSD.

„Cei de la USR, PSD și AUR au dat jos un guvern, adică au dat foc la casă și se uită de ce arde casa. Suntem în valul patru al pandemiei, avem tot felul de probleme și decizii care trebuie luate, dar guvernul este limitat în atribuțiile sale constituționale. Principalii vinovați de această situație pe care o avem astăzi este USR-ul.

Orice opțiune constituțională este pe masă, inclusiv varianta alegerilor anticipate. Eu vreau să cred că partidele politice își vor asuma responsabilitatea de a pune în fruntea României un guvern condus de Florin Cîțu, un guvern liberal. Excludem o alianță cu PSD”, a mai adăugat Buda.

Comenteaza