Se rupe coaliția de guvernare? Ce spune eurodeputatul PNL, Rareș Bogdan

Se rupe coaliția de guvernare? Ce spune eurodeputatul PNL, Rareș Bogdan

Reacția europarlamentarului liberal Rareş Bogdan a venit după ce în mediile politice s-au vehiculat diverse scenarii privind ruperea Coaliției și chiar ajungerea la alegeri anticipate.

După ce pe scena politică din România au apărut scenarii privind ruperea Coaliției de guvernare sau ajungerea la alegeri anticipate, în principal din cauza divergențelor legate de măsurile sociale și economice care să reducă efectul valului de scumpiri, Rareş Bogdan negat ar fi adevărat. 

Prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan a dezmințit speculațiile legate de un conflict în Coaliția de guvernământ, care ar duce la ruperea PSD - PNL și chiar la alegeri anticipate. Acesta a precizat că ambele partide au drept scop depășirea crizei actuale.

„Nu se pune problema alegerilor anticipate. Știți că este extrem de greu să înaintezi o astfel de variantă, iar să provoci o astfel de situație înseamnă inconștiență și nepăsare față de cetățean, în actualul context intern și mai ales internațional extrem de dificil.

Nu există tensiuni între PNL și PSD pe tema măsurilor economice, toți dorim să găsim soluții pentru ca buzunarul românilor să nu aibă de suferit. Acum că fiecare explică altfel în spațiul public cum vrea să gestioneze aceste probleme este o chestiune de comunicare,” a afirmat Rareș Bogdan la postul Realitatea Plus.

„Toți căutăm soluții optime, nu e unul băiatul rău, altul băiatul bun în Coaliție, nu este un partid mai bine intenționat decât celălalt, toți caută soluțiile optime, ideea este că trebuie găsită formula de a nu ieși din reglementările europene,” a declarat Rareș Bogdan, citat de stiripesurse.ro.

Comenteaza