Se dublează sau nu alocațiile pentru copii? Ce a decis CCR

Se dublează sau nu alocațiile pentru copii? Ce a decis CCR

Curtea Constituţională a respins miercuri sesizarea Guvernului privind amânarea intrării în vigoare a termenului de 1 august când va fi pusă în aplicare dublarea alocaţiilor pentru copii.

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis astăzi că alocațiile trebuie dublate. Astfel, potrivit CCR legea care respinge Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august este constituțională. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, arată Curtea, într-un comunicat de presă remis miercuri News.ro.

Este vorba despre legea care respingea Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care era amânată intrarea în vigoare a dublării alocațiilor până la 1 august. Astfel, dacă președintele promulgă legea, din momentul publicării în Monitorul Oficial alocațiile ar trebui dublate.

Iată ce înseamnă aceste majorări:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Comenteaza