Scandalul remanierii ajunge la CCR. Dăncilă a depus sesizare

Scandalul remanierii ajunge la CCR. Dăncilă a depus sesizare

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a sesizat Curtea Constituţională a României privind  "blocajul" creat de preşedintele Klaus Iohannis care amână numirea noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi (Mircea Drăghici) şi Dezvoltare Regională (Lia Olguţa Vasilescu). 

"Singura situaţie incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul preşedinte Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante, mă refer la Dezvoltare Regională şi administraţie publică,  dar şi la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă, cred că este important interesul României", a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit news.ro.

Pe 22 noiembrie preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că nu semnează încă demisiile miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor, așadar nici numirile înlocuitorilor lor, cu toate că s-au împlinit 15 zile de la data la care ministrul Transporturilor Lucian Şova şi-a prezentat demisia, iar aceasta devine irevocabilă.

"Înlocuim oameni slabi cu alți oameni slabi și în final au intrat într-un fel de circ. Nu acesta este scopul remanierii și guvernării. Eu nu sunt de acord să se continue cu acest gen de circ", a precizat Iohannis.

Președintele a declarat că analiza propunerilor și a comportamentului guvernamental este încă în curs.

Comenteaza