Scandalul continuă VIDEO

Scandalul continuă VIDEO
Doar cineva care nu este sănătos la cap s-ar putea gândi la o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu acum, când ţara se confruntă cu probleme economice. Aceasta a fost reacţia lui Emil Boc la scenariul privind o nouă suspendare a şefului statului. În schimb, reprezentanţii USL Cluj demostrează cu acte că sunt sănătoşi mintal şi spun că o nouă suspendare depinde de comportamentul lui Traian Băsescu.

Imediat după decizia Curţii Constituţionale, care a invalidat referendumului, au apărut scenarii privind o nouă suspendare a lui Traian Băsescu. Chiar şi preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat că demararea procedurii nu este exclusă în cazul în care şeful statului ar încălca din nou Constituţia. Fostul premier Emil Boc a comentat într-un mod inedit aceste scenarii.

"Nu cred că se poate pune în discuţie o asemenea procedură de către oameni sănătoşi la cap. Ţara mai are câteva luni până la alegerile parlamentare, economia este în criză, cursul euro-leu se prăbuşeşte, preţul la gaz creşte, iar noi discutăm de suspendări", a declarat Boc.

Emil Boc ştie şi cum ar trebui pusă în aplicare decizia Curţii Constituţionale.

"Eu cred că trebuie respectată Constituţia în litera şi spiritul ei. Litera spune foarte clar, preşedintele se întoarce la Cotroceni. Litera şi spiritul ei cere un regim de coabitare între preşedinte şi premier, între preşedinte şi majoritatea parlamentară", a mai subliniat acesta.

În replică, reprezentanţii USL au ţinut să demonstreze că nu au probleme de sănătate mintală.

"Eu am buletin aicea, nu-s cu dungă roşie", a reacţionat Mircea Jorj, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Curtea Constituţională a decis ieri, cu o majoritate de 6 la 3, invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Aceasta înseamnă că preşedintele suspendat îşi va relua scaunul de la Cotroceni.

Comenteaza