Scandal în Consiliul Judeţean. Primari PSD s-au revoltat împotriva situaţiei drumurilor judeţene VIDEO

Scandal în Consiliul Judeţean. Primari PSD s-au revoltat împotriva situaţiei drumurilor judeţene VIDEO
Şedinţa de joi a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj s-a lăsat cu scandal. Primarii PSD s-au revoltat faţă de situaţia dezastruoasă a drumurilor judeţene.

Mai mulţi primari social-democraţi, printre care cei ai comunelor Chinteni, Aiton, Tritenii de Jos şi Apahida, au luat atitudine în plenul CJ şi au cerut să li se repare drumurile judeţene, aflate într-o stare avansată de degradare.

Reacţia acestora a venit după ce directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj, Mircea Avram, a prezentat în faţa consilierilor un "master plan" privind reabilitarea drumurilor, pentru perioada 2015-2020.

Avram a arătat că, potrivit acestui document, în următorii cinci ani ar urma să se asfalteze toate drumurile judeţene. Afirmaţia sa a stârnit mânia primarilor PSD, care au criticat activitatea de reparaţii a drumurilor din ultimii ani şi au susţinut că nu mai cred în promisiuni.

După mai multe schimburi acide de replici între primarii PSD-işti,directorul RAADPP şi conducerea CJ Cluj, primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a declarat: "acum am venit noi în casa dumneavoastră, data viitoare ar putea veni şi consătenii noştri şi vă asigur că mulţi dintre ei sunt mai răi decât primarul Saşa Valer" (primarul comunei Tritenii de Jos, cel mai indignat de situaţie n.r.).

Intervenţia din plenul forului administrativ judeţean a fost anunţată la finalul lunii ianuarie de Lucia Suciu, în cadrul unei întâlniri a primarilor clujeni cu un secretar de stat, ţinută la Casa de Cultură a Studenţilor.

La acea dată, primăriţa din Chinteni, indignată de cei doar 283.000 de lei primiţi de la Guvern, a declarat că îşi va expune doleanţele în faţa consilierilor judeţeni. „N-am fost la întâlnire, am trimis viceprimarul, dar nu pot spune că sunt mulţumită. Anul trecut, consiliul judeţean a găsit soluţii să dea fiecărei comune minim 400.000 de lei. Sigur că vom avea probleme cu proiectele privind infrastructura comunei. În ultimii ani comuna Chinteni s-a extins, cetăţenii au alte pretenţii, dar azi ne e imposibil să le rezolvăm. Situaţia e identică şi în ceea ce priveşte drumurile judeţene, care sunt impracticabile. La viitoarea şedinţă de consiliu judeţean am vorbit deja şi toţi primarii vom merge acolo să le explicăm domnilor consilieri că judeţul Cluj nu înseamnă doar aeroportul şi groapa de gunoi, că degeaba le faci pe astea dacă drumurile ţi-s vraişte", a spus Suciu.

Organizată pe fondul nemulţumirilor legate de noul sistem brevetat de guvern privind distribuirea banilor proveniţi din sumele defalcate din cota pe TVA direct către primării, acţiunea avea rolul să calmeze spiritele.

Comenteaza