Scandal cu afişe electorale la Cluj-Napoca VIDEO

Scandal cu afişe electorale la Cluj-Napoca VIDEO
Liberalii îi acuză pe cei din PMP că au împânzit oraşul cu afişe lipite ilegal, deşi există locuri special amenajate pentru afişaj electoral. Simbolul aceluiaşi partid a apărut şi sub formă de grafitti pe trotuare şi pe gardurile din oraş. Nici primarul Emil Boc, un apropiat al Partidului Mişcarea Populară, dar nici poliţia nu au luat vreo măsură şi îşi pasează responsabilitatea în acest caz.

Membrii PNL Cluj au reclamat că PMP a lipit afişe pe toţi stâlpii din centrul oraşului, cu toate că acest lucru este interzis.

"De 2 sapt incoace partidul sustinut ce catre Emil Boc, PMP, a umplut orasul de afise, initial au fost doar la periferie acuma vad ca au ajuns si in centru. Mizeria pe care o fac, mai ales ca se deschis zilele clujului, lasa un gust amar oricarui cetatean. Nu consideram lucrul acesta normal mai ales ca noi am avut de la inceputul campaniei am avute stabilite regulile si locurile pentru afisaj electoral", a declarat Ioan Bîldea, consilier PNL Cluj.

Reprezentanţii PMP Cluj spun că nu au idee cine a lipit afişele.

"Cine stie, poate o fi fost ceva exces de zel din partea unor membri ai nostri. Nu stiu concret amanunte, eu am fost plecat pe teren, chiar nu stiu exact amanunte despre lucrul asta", a spus Marius Crăciun.

Clujenii spun că afişele ilegale ar trebui date jos. Reprezentanţii Primăriei Cluj spun că poliţia este cea care poate să ia măsuri.

"Primaria se ocupa de organizarea alegerilor la nivelul municipiului Cluj-Napoca in ceea ce priveste actiunile pt afisaj electoral in locuri neautorizate aceasta este treaba Politiei Romane, a Jandarmeriei si a Politiei de Frontiera conform legii 33/2007", a declarat Iulia Persa, purtator de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

În schimb, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Cluj au transmis că afişajul din oraş este controlat de poliţia locală din subordinea Primăriei.

 

Comenteaza