Revine postul de prefect la PNL Cluj? Alin Tișe a discutat cu omologul său de la Bihor, Ilie Bolojan

Revine postul de prefect la PNL Cluj? Alin Tișe a discutat cu omologul său de la Bihor, Ilie Bolojan

Liderii UDMR sunt dispuși să cedeze Prefectura Cluj, doar dacă vor primi în schimb postul de prefect al județului Bihor.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre șansele ca liberalii clujeni să recupereze Prefectura Cluj. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că este de acord să cedeze postul de prefect al Clujului pentru cel de la Bihor.

„Eu îmi mențin punctul de vedere și consider că această mișcare făcută la nivelul coalției a fost o mare greșeală a conducerii centrale. Poziția mea a fost extrem de clară și mă bucur că o mare parte din oamenii cu care am discutat au fost de acord cu mine. Organizațiile din țară sunt obligate într-un fel sau altul să accepte astfel de decizii, dar eu am refuzat pentru că am considerat-o profund nedreaptă.

Partidele, și aici mă refer la toate, ar trebui să renunțe la această politică ipocrită pe care tot o spun. Marii lideri naționali care se plimbau prin țară vorbeau despre organizația din Cluj ca fiind o organizație model, dar în loc să fie apreciată că a avut rezultate bune a fost sancționată într-o formă sau alta”, a declarat la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Liderul forului administrativ județean susține că a discutat și cu cei din conducerea UDMR Cluj, pe care i-a încercat să-i convingă că problema nu se poartă în planul naționalității, PNL și UDMR formând majorități în CJ Cluj și în CL Cluj-Napoca. Tișe a mai precizat că a discutat și cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan despre posibilitatea ca UDMR să numească prefectul în Bihor, iar PNL la Cluj.

„Dorim ca organizația centrală a PNL să ne respecte pe noi și să ne respecte primarii. Eu am avut o discuție inclusiv cu liderul CJ Bihor, Ilie Bolojan, sigur este foarte greu să-i iei unei organizații ceea ce a primit deja și o chestiune care este deja stabilită. Totuși, având în vedere că PNL este un partid unit, cred că toată lumea ar trebui să stea la masă și să găsească cea mai bună formulă.

Cum o decizie a fost luată și se constată că a fost proastă, la fel de bine se poate schimba. Am avut o discuție de principiu, în mod evident discuțiile vor continua și sper că lucrurile se vor îndrepta. La nivel colectiv, între noi și UDMR cred că toată lumea va manifesta înțelepciune”, a afirmat liderul CJ Cluj.

Comenteaza